Računalništvo, telefonija
28.06.2011 08:42

Deli z drugimi:

Share

Prenosni osebni računalnik z vgrajeno baterijo

Novo različico osebnega računalnika NextComputing Radius bomo lahko prenašali naokrog kot prenosnik.
Novo različico osebnega računalnika NextComputing Radius bomo lahko prenašali naokrog kot prenosnik.

Se nikakor ne morete odločiti med osebnim in prenosnim računalnikom? Želite kupiti napravo, ki združuje tako zmogljivost osebnega računalnika kot mobilnost in avtonomijo prenosnika? Če je temu tako, vam je pisan na kožo novi izdelek podjetja NextComputing. Tu dejansko gre za klasičen osebni računalnik, ki se lahko pobaha tako z vgrajenim zaslonom v ohišje velikosti kovčka kot vgrajeno zmogljivo baterijo.

Zmogljiva strojna oprema in zaslon osebnega računalnika NextComputing Radius sta »ujeta« v kovčku velikosti 38 x 42 x 14 centimetrov in teže slabih osem kilogramov. Za transport računalnika so na voljo priročen ročaj, torba in kovček. Novo različico prenosnega osebnega računalnika NextComputing Radius nam pred prenosom ne bo potrebno ugašati. Inženirji so vanj namreč vgradili zmogljivo litij-ionsko baterijo. Ta lahko brez težav zagotovi avtonomijo delovanja med dvema in štirimi urami.

Čeprav bomo lahko osebni računalnik NextComputing Radius z vgrajeno baterijo prenašali naokrog kot za stavo, bo šlo tu za zelo zmogljiv računalniški sistem. Vanj so namreč inženirji vgradili štiri oziroma šestjedrni procesor in pomnilnik DDR3 do kapacitete 48 gigabajtov.Za izris slik je v ohišje vgrajen zaslon s 17-palčno oziroma 43,2-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.200 točk. Osebni računalnik NextComputing Radius z vgrajeno baterijo bo naprodaj kmalu. Da bi lahko lažje dojeli koncept prenosnega osebnega računalnika, je podjetje NextComputing pripravilo krajši videoposnetek. Ta je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/uZQl0. Vas je podjetje NextComputing z novin konceptom računalnika prepričalo?


Prijavi napako v članku