Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
02.06.2023 11:47
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko enostavno polnite svoje naprave na poti?

Uporaba elektronike že dolgo časa ni omejena samo na pisarne ali naše domove. Vse pogosteje nas naprave spremljajo na daljših in krajših potovanjih, na katerih si želimo enako mero samostojnosti kot pri domači rabi.

Tablice, pametni telefoni, prenosniki, zvočniki, pametne ure in vse ostale naprave, ki nam olajšajo ali popestrijo potovanje ali bivanje izven doma, imajo kljub vsem svojim prednostim eno skupno hibo – baterijo. Dan delovanja z enim polnjenjem je skoraj v vseh primerih zagotovljen, razen v rokah bolj intenzivnih uporabnikov. Vendar je enodnevna avtonomija vseeno premalo, ko govorimo o rabi na poti.

Hribolazci, ki radi opravijo večdnevno turo po slovenskih ali tujih vrhovih, si želijo, da jim ne bi bilo potrebno biti pozoren na vsak odstotek baterije. Zahtevajo, da imajo v nujnih primerih vedno možnost polnjenja satelitskega telefona, GPS naprave ali telefona.

Kampiranje je za mnoge najljubši način preživljanja časa na prostem, ob obali, v urejenih kampih ali pa globoko v gozdu. Pogosti spremljevalci so v tem primeru še kakšni gospodinjski aparati (manjši hladilniki, vrelci vode, aparati za kavo …), zato je električna energija nepogrešljiva. Če standardnih električnih priključkov ni, kaj lahko storite?

Prenosni (zložljivi) solarni paneli, prenosni napajalniki (angl. powerbanks) in prenosne baterijske postaje so tri najbolj priljubljene izbire, ko potrebujemo napajanje na poti. Vse tri kategorije napajalnikov pa proizvaja podjetje Choetech, priznano ime med porabniki prenosne električne energije.

Zakaj so prenosni solarni paneli tako priljubljeni?

Na prvem mestu omogočajo neodvisnost od klasičnih virov električne energije. Med pohodi v hribih ali kampiranjem v oddaljenih predelih ni vselej mogoče dostopati do električnega omrežja, zato so prenosni solarni paneli odlična rešitev za zagotavljanje električne energije. Na prostem lahko preprosto postavite panele na sončno izpostavljeno mesto, kjer bodo lahko učinkovito zajemali sončno svetlobo in polnili naprave.

  • Choetech 160-W solarni panel lahko z visoko izhodno močjo in različnimi priključki napaja raznoliko paleto naprav, kar je priročno za kampiranje.

Prenosni solarni paneli so lahki, kompaktni in enostavni za prenašanje. Pri aktivnostih na prostem je vsak gram pomemben, zato so prenosni paneli izjemno privlačni, saj zavzamejo malo prostora in prtljagi ne dodajajo veliko teže. Zaradi svoje prenosljivosti jih je mogoče preprosto pritrditi na nahrbtnik ali postaviti na tla ali na šotor, kar omogoča učinkovito izkoriščanje sončne energije tudi na najbolj oddaljenih območjih.

  • Prenosljiv Choetech 36W solarni panel, ki se obenem preprosto zloži, je idealna rešitev za pohodnike, ki lahko po koncu vzpona panel enostavno razprejo in začnejo koristiti naravno energijo.

Prenosni solarni paneli so okolju prijazen in trajnosten vir električne energije. Pri aktivnostih na prostem je ohranjanje narave in zmanjšanje ogljičnega odtisa ključnega pomena. S pomočjo solarnih panelov lahko uporabniki pridobivajo energijo neposredno iz sončne svetlobe, kar pomeni, da ne potrebujejo fosilnih goriv in ne ustvarjajo emisij toplogrednih plinov.

Dobro sodelujejo s prenosnimi baterijskimi postajami in napajalniki

Sonce je vir energije, solarni paneli so pretvornik, prenosne baterijske postaje in napajalniki pa posrednik, ki lahko učinkovito posreduje zbrano sončno energijo elektronskim napravam. Polnjenje neposredno preko panel je skoraj vedno počasnejše v primerjavi z baterijsko postajo in napajalnikom.

Prenosne baterijske postaje in napajalniki imajo običajno že integrirane številne priključke, ki jih lahko uporabimo za polnjenje naprav. Najbolj pomembna prednost njihovega sodelovanja pa je stalen dostop električne energije, tudi v pogojih, ko ni neposredne sončne svetlobe.

  • Choetech prenosna baterija ima kar 20.000 mAh litijev rezervoar. Ima tudi vgrajeno sončno ploščo, ki bo ves čas, tudi med hojo, absorbirala sončne žarke in te pretvorila v dragoceno električno energijo. Naprave lahko polnite preko USB priključkov ali brezžičnega standarda Qi.

Če iščete priročno rešitev, s katero lahko tudi v najbolj odročne lokacije s seboj prinesete delček civilizacije, potem obiščite www.techtrade.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sončne elektrarne prenosne baterije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več