Računalništvo, telefonija
27.03.2014 15:32

Deli z drugimi:

Share

Ledene votline Aljaske raziskane s pomočjo drona in GoPro Hero3 kamere!

Ledene votline Aljaske raziskane s pomočjo drona in GoPro Hero3 kamere!
Ledene votline Aljaske raziskane s pomočjo drona in GoPro Hero3 kamere!

Zamrznjena pokrajina še nikoli ni bila nekaj tako odličnega. V tem času leta nihče noče več misliti na mraz, razen, ko se ta nanaša na pivo.

Kljub temu pa so se pri Firefight Films odločili, da se bodo pogumno podali na ledeno hladno misijo, saj so vedeli, da se kljub mrazu in ledu na projektu razkriva nekaj naravnega in čudovitega. In to so storili prvi.

Odločili so se namreč, da na edinstveni način posnamejo enega izmed najmanj obiskanih krajev na Zemlji- ledene votline Aljaske. Za edinstveni način snemanja so uporabili relativno novo metodo – na DJI Phantom drone so pritrdili GoPro Hero3 kamero in s tem dokumentirali prvi drone polet čez ledene votline Aljaske.

Zadnje čase se pojavlja vedno več relativno novih posnetkov dronov s nameščenimi kamerami na spletu, nekateri izmed njih pa nam jemljejo dih. Tudi pri dronih samih je opaziti relativno nove spremembe, od naprimer DIY doma narejenih dronov do dronov, ki jih lahko uporabljamo s telefonom, nekateri imajo celo možnost “Live streaminga” na naš smartphone. Definitivno je pri drone tehnologiji moč opaziti napredek.


Miniaturno plovilo lahko gre na kraje, kamor človek ne more, predvsem pa lahko gre tudi na kraje, kamor človek noče. Ob tem pa lahko posname vse kar vidi, kar nam nudi čudovit pogled na stvari, kakršnega brez podobnih pripomočkov ne bi mogli videti, ali pa bi za to potrebovali vse vrste opreme, naprimer helikopter.


Na spodnji povezavi si lahko ogledate izvrsten posnetek prizorov, ki jih je drone posnel pri preletih čez ledene jame Aljaske. Dih jemajoči posnetki enega izmed najbolj odročnih krajev sveta…


Prijavi napako v članku