Spletni brskalniki
21.06.2011 17:55
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusimo hitri brskalnik Firefox 5.0

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 5 naj bi prinesel veliko zanimivih in uporabnih novosti!
Spletni brskalnik Mozilla Firefox 5 naj bi prinesel veliko zanimivih in uporabnih novosti!

Organizacija Mozilla Corporation je najavila razpoložljivost končne inačice težko pričakovanega spletnega brskalnika Mozilla Firefox 5. Programerji so za razvoj nove različice potrebovali zgolj tri mesece, zato ta prinaša bore malo prelomnih novosti. Kljub temu brskalnik Mozilla Firefox 5 ni od muh, saj se lahko pobaha z večjo stabilnostjo delovanja, izboljšano varnostjo in številnimi uporabnimi bombončki.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 5 je bogatejši za povsem prenovljen sistem za upravljanje z zavihki. Tu je bila dodana še možnost izbire več zavihkov hkrati. Za dodatke je na voljo standardizirana podpora z orodno vrstico. Mnogim bo zagotovo prišel v poštev »merilnik« prenosa poslanih datotek. Dokumente formata PDF je odslej mogoče pregledovati kar neposredno v spletnem brskalniku. Programerji so pri spletnem brskalniku Mozilla Firefox 5 zmanjšali porabo sistemskega pomnilnika, kar je zagotovo pohvale vredno. Novinec je za nameček bogatejši še za prenovljeni JavaScript »motor« in zmogljivejši strojnopospešeni grafični podsistem. Poleg tega je polno združljiv s spletnimi standardi HTML5, CSS3 in WebGL.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 5 je že na voljo za prenos uporabnikom operacijskih sistemov Windows, Linux in MacOS, in sicer na naslovu http://goo.gl/M2zoI. Pri tem velja omeniti, da je na spletnem naslovu http://goo.gl/LKUJ3 na voljo še končna različica brskalnika Firefox 5 za pametne mobilne telefone (Firefox 5 for Mobile). Posodobitve je bil deležen celo spletni brskalnik Firefox 3.6.18.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku