Triki in nasveti
14.09.2012 10:41
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predvajalnik za Samsung Galaxy Note na mobilniku Galaxy S2

Nadvse všečni in uporabni predvajalnik večpredstavnostnih vsebin.
Nadvse všečni in uporabni predvajalnik večpredstavnostnih vsebin.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy Note so izjemno navdušeni nad prednameščenim predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin. Ta jim namreč omogoča, da si okno prikaza prilagajajo trenutnim potrebam in željam. Ker gre za izskočno okno, ga lahko celo premikajo po celotnem zaslonu.

Izjemno uporaben predvajalnik večpredstavnostnih vsebin naj bi bil prej ali slej na voljo tudi za pametni mobilnik Galaxy S2. Ker je Samsung dobro poznan po tem, da aplikacije razvija s polžjo hitrostjo, je rokave zavihal član foruma XDA Developers s psevdonimom »mythtrandyr«. Slednji je dejansko »predelal« predvajalnik večpredstavnostnih vsebin za Samsung Galaxy Note na način, da ga je mogoče namestiti tudi na priljubljeni Galaxy S2.

Namestitvena datoteka Samsungovega vrhunskega predvajalnika večpredstavnostnih vsebin je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/b8jBa. Namestimo jo lahko le na tiste pametne mobilne telefone Samsung Galaxy S2, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Trenutno so podprte le strojne kode z naslednjimi oznakami: XWLQ5, XWLPM, XWLPO, XWLPT, XWLPU in XWLPX.

Preden pričnemo z namestitvijo predvajalnika, se moramo torej najprej prepričati, da naš mobilnik razpolaga s pravo različico mobilnega operacijskega sistema. To preverimo tako, da gremo v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščemo »About phone« oziroma »Vizitka telefona«. Če je različica prava, moramo datoteko, ki smo jo prenesli s spletnega naslova http://goo.gl/b8jBa, shraniti na pomnilniško kartico mobilnika.

Za namestitev potrebujemo tako imenovane »root« pravice. Datoteko za pridobitev teh pravic bomo našli na spletnem naslovu http://goo.gl/ehSbJ. Datoteko nato shranimo na računalnik in jo »razpakiramo«. Za njeno namestitev bomo potrebovali program ODIN (http://goo.gl/OJWCR). Telefon najprej ugasnemo. Nato pritisnemo gumb za zmanjševanje glasnosti, sredinski gumb in gumb za vklop telefona. Ko se prikaže opozorilo, pritisnemo še na gumb za povečanje glasnosti. Telefon priključimo na računalnik in počakamo, da se nam namestijo gonilniki (po potrebi). Nato zaženemo program ODIN (geslo je samfirmware.com), datoteko shranjeno na računalniku poiščemo s pritiskom na gumb PDA in postopek zaključimo s pritiskom na »Start«. Po zaključenem postopku in ponovnem zagonu telefona bomo pridobili upravljavske pravice.

Telefon nato ponovno ugasnemo in pritisnemo gumb za povečanje glasnosti, sredinski gumb in gumb za vklop telefona. Nato v meniju izberemo »install zip from scard«, »choose zip from sdcard« in poiščemo datoteko. Ko jo najdemo, jo namestimo in mobilnik ponovno zaženemo. Predvajalnik večpredstavnostnih vsebin se bo po ponovnem zagonu nahajal med preostalimi programi.

V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG). Ker gre tu za nepodprt program s strani podjetja Samsung, to »opravilo« priporočamo le naprednejšim računalničarjem. Pri tem ne pozabite na varnostno kopijo podatkov. Nameščanje programske opreme seveda počnite na lastno odgovornost.


Prijavi napako v članku