Operacijski sistemi
21.02.2012 12:07
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predvajalnik VLC v drugi predstavi

VLC 2.0 je predvajalnik vseh predvajalnikov!
VLC 2.0 je predvajalnik vseh predvajalnikov!

Večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client ali krajše VLC je med ljubitelji filmskih posnetkov že od nekdaj zelo priljubljen. To ne preseneča, saj podpira prav vse najbolj uveljavljene videokodeke, vključno z Real Video, Raw Dirac, M2TS in drugimi. Predvajalnik VLC je bil tako dobro zasnovan, da je drugo različico dočakal šele po enajstih letih. Ta pričakovano prinaša zvrhan koš nadvse uporabnih novosti.

Predvajalnik večpredstavnostnih vsebin VLC 2.0 se lahko pobaha z občutno hitrejšim dekodiranjem videoposnetkov na večjedrnih procesorjih, sodobnih grafičnih karticah in celo mobilnih napravah. Novost podpira vse novejše visokoločljive video formate ter prinaša poskusno podporo za predvajanje Blu-ray ploščkov. Precejšnjih izboljšav so bili deležni še videofiltri in grafični vmesnik, ki je sedaj prijaznejši do »novincev«.

S pripravo večpredstavnostnega predvajalnika VLC 2.0 so veliko pridobili predvsem uporabniki Applovih računalnikov Mac. Grafični vmesnik novosti namreč ni več podoben tistemu, ki so ga imeli programi v operacijskem sistemu Windows 95. Grafična podoba predvajalnika VLC 2.0 je namreč povsem »v stilu« z ostalimi Applovimi programi. Ta za nameček predvaja skorajda vse videoposnetke in to brez potrebe po nameščanju dodatnih video kodekov. Najlepše pri vsem tem je zagotovo to, da je večpredstavnostni predvajalnik VLC 2.0 še vedno brezplačen. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/WIouh.


Prijavi napako v članku