Računalništvo, telefonija
08.12.2019 23:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predstavili prvi pametni televizor znamke Nokia

Ob besedi Nokia nas večina pomisli na mobilne telefone, predvsem modele iz konca 90. let. Kot je videti iz uradnih objav pa želijo pri tem tehnološkem podjetju razširiti model poslovanja tudi na druge naprave.
Predstavili prvi pametni televizor znamke Nokia
Predstavili prvi pametni televizor znamke Nokia

Pred dnevi so pri novičarskem portalu The Verge poročali o znamčenju oziroma licenciranju blagovne znamke Nokia. Tako naj bi indijsko podjetje Flipkart svoje pametne televizorje označilo z logotipom Nokia. To bodo hkrati tudi prvi televizorji s pečatom tega finskega proizvajalca.

Vipul Mehrotra, Flipkartov podpredsednik oddelka za partnerske blagovne znamke Nokia, je ob tem izjavil: “Flipkartovo razumevanje potreb ter vedenja indijskih potrošnikov in moč njegovega dosega bo pripomoglo k temu, da bodo pametni televizorji znamke Nokia postali tudi cenovno dostopni.” Če ima Mehrotra v mislil le televizorje, bi dogajanje lahko pomenilo nekakšno prebujanje Nokijine blagovne znamke, ki v javnosti ni tako pomembna ali ugledna, kot nekoč.

Pametni televizor se ponaša s tehnologijo Ultra HD (4K) LED Smart in ima vgrajena dva zvočnika z močjo 24 W. Zvočne sisteme so sicer oblikovali pri podjetju JBL Harman. Flipkart pravi, da ima televizor nameščen operacijski sistem Android, vendar ga ne označujejo kot Android TV. Televizor vključuje tudi zaslon 16:9 s hitrostjo osveževanja 60 Hz, podporo za Dolby Vision in HDR10, tri vhode HDMI in dvoje vrat USB. Diagonala televizorja meri 55 palcev (139,7 cm).

Prvi pametni televizor blagovne znamke Nokia bo na prodaj za približno 589 ameriških dolarjev (dobrih 532 EUR), po podatkih portala Gadgets 360 pa bo na voljo od 10. decembra naprej.


Prijavi napako v članku