Računalništvo, telefonija
12.11.2015 12:45

Deli z drugimi:

Share

Prednosti re-writable kartic

Ponovni potisk obstoječih kartic (celotne kartice ali le enega dela) predstavlja tako korak k varovanju okolja, kot tudi korak varovanju budžeta podjetja.
Re-writable kartica (siva cona na fotografiji) je uporabna povsod, kjer se izrazi potreba po spremembi personalizacijskih ali identifikacijskih podatkov.
Re-writable kartica (siva cona na fotografiji) je uporabna povsod, kjer se izrazi potreba po spremembi personalizacijskih ali identifikacijskih podatkov.

HID Fargo tiskalniki zato omogočajo tudi ponoven potisk obstoječih kartic – nadvse uporabna rešitev, ki ni le okoljevarstvena, temveč bo vašemu podjetju prihranila tudi denar ter čas, ki bi ga sicer potrebovali za naročilo novih kartic in dizajnov.

Kako deluje?
Re-writable kartica je izdelana iz PVC materiala, medtem ko je del, ki je na voljo za ponoven zapis, prevlečen s posebno termično plastjo. Termično občutljiva plast dopušča, da glava tiskalnika pri temperaturi 180 stopinj celzija odtisne željene podatke na kartico.

Prednost re-writable kartic je predvsem v tem, da ne potrebujemo niti ribona, niti novih kartic. Ena re-writable kartica namreč omogoča kar 500 prepisov – potisk in izbris lahko tako izvajamo večkrat zapored, brez da bi izgubili kakovost kartice ali tudi potiska.

Kdaj jo je smiselno uporabiti?
Uporabna je povsod, kjer se izrazi potreba po spremembi personalizacijskih ali identifikacijskih podatkov, npr. na smučiščih, na raznih dogodkih, za enkratne obiskovalce, … primerna je predvsem za podjetja, ki jim je identifikacija gostov visoko na prioritetni lestvici, saj lahko vsakega gosta ob prihodu identificirajo ter ‘akreditirajo’ s poimensko kartico brez da bi kartice vmes zavrgli.

Poglejte tudi kartične tiskalnike, ki imajo možnost tiska na re-writable kartice.

Za dodatne informacije in povpraševanja se obrnite na info@identiks.si. Sledite nam na Facebooku, Twitterju, LinkedInu in Youtubeu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku