Tiskalniki in skenerji
20.05.2016 20:39

Deli z drugimi:

Share

Prednosti Canonovih rešitev za tisk velikega formata

Prednosti Canonovih rešitev za tisk velikega formata
Prednosti Canonovih rešitev za tisk velikega formata

Podjetji Canon Adria in Canon Croatia sta za končne uporabnike organizirali dogodek Unleash Wide Format with Canon, na katerem sta predstavili prednosti Canonovih rešitev za tisk velikega formata in najnovejše naprave s tega področja.

Dogodka, ki je potekal na Gradu Mokrice, se je udeležilo več kot 70 obstoječih in potencialnih uporabnikov Canonovih naprav in rešitev iz Slovenije in Hrvaške.

Tisk velikega formata omogoča številne inovativne možnosti uporabe na današnjih trgih, vključno s številnimi priložnostmi pri izdelavi promocijskih gradiv za maloprodajna mesta ter pri tisku tako tehnične dokumentacije kot risb in zemljevidov iz programov za CAD ali GIS.

Glavni del dogodka je bil sestavljen iz predstavitve in demonstracijskega prikaza možnosti Canonovih rešitev za CAD in GIS z naslovom Unleash CAD ter demonstracijskega prikaza možnosti za tisk grafike velikega formata, vključno s fotografijami in plakati, z naslovom Unleash Wide Format Graphics. Predstavitvi sta vodila Canonova strokovnjaka Oleksandr Makovsky in Rob Koenen iz podjetja Canon CEE z Dunaja.

»V Canonu gojimo veliko strast do tiska. Razumemo ga kot edinstven in močen medij, zaradi česar se vedno trudimo odkriti njegove neizkoriščene potenciale. Eden izmed njih je tudi tisk velikega formata, ki nenehno dokazuje, da je s tiskom zelo preprosto odgovoriti na zahteve trge, ki se ves čas spreminjajo,« je na začetku predavanja Unleash CAD povedal Rob Koenen.

»Veliki format je učinkovito odgovoril na potrebe tehnoloških inovacij na področju tiska in podjetjem omogočil, da ustvarijo nove poslovne modele, ki jih s pridom izkoriščajo. Z zadovoljstvom vam bomo prikazali nekaj primerov uporabe tiska velikega formata, ki jih boste lahko vključili v svoje poslovanje,« je dodal Makovsky.

V prvem delu dogodka so imeli udeleženci priložnost vpogleda v rešitve za tisk tehnične dokumentacije, primerne za majhne in velike naklade, poleg tega pa so se lahko v živo prepričali, kako delujejo Canonova večfunkcijska naprava formata A1 Canon imagePROGRAF iPF670 MFP L24, večfunkcijska naprava A0 imagePROGRAF iPF770 MFP M40 in črno-bela naprava za tisk velikega formata Océ PlotWave 340.

V drugem delu sta Canonova strokovnjaka udeležence seznanila s tiskom fotografij brez meja in predstavila možnosti ustvarjalnega tiska velikega formata – vse na treh Canonovih napravah, ki so jih lahko obiskovalci dogodka kasneje tudi sami preizkusili. Poleg že znanega tiskalnika POS formata A1 imagePROGRAF iPF6400SE sta bila posebne pozornosti deležna foto tiskalnik A2 imagePROGRAF PRO-1000 in 44-palčni produkcijski tiskalnik z dvema trakovoma imagePROGRAF PRO-4000S. Slednja dva modela je Canon predstavil konec lanskega leta, udeleženci dogodka na Gradu Mokrice pa so imeli prvo priložnost videti jih pri delu ter preizkusiti jih v živo.

Velik odziv več kot 70 uporabnikov in polna dvorana na obeh predavanjih dokazujeta, da so domači uporabniki željni novih informacij o inovativnih tehnologijah, ki jim lahko pomagajo pri izboljšanju njihovega poslovanja, in da želijo z uporabo naprednih Canonovih naprav in rešitev izkoristiti vse prednosti tiska.


Prijavi napako v članku