Računalništvo, telefonija
13.09.2006 08:35

Deli z drugimi:

Share

Pravice potrošnikov pri nakupovanju po internetu


Utrinek s tiskovne konference, kjer je svoja videnja izrazilo večje število govorcev.

Evropska unija (EU) je v okviru informativne kampanje “Pravice imate! Uveljavite jih!” pripravila novinarsko srečanje z naslovom Nakupovanje po internetu in kataloška prodaja. Kataloška prodaja, v zadnjem času pa predvsem nakupovanje po internetu pridobivata na vse večjem pomenu tudi v Sloveniji. Po zadnji opravljeni raziskavi, v sklopu projekta RIS (Raba interneta v Sloveniji), smo Slovenci v letu 2004 po ocenah potrošili približno 10 milijard tolarjev za nakupe po internetu, število kupcev pa se povečuje za dobrih 20.000 na leto. Marsikdaj pa potrošniki niso seznanjeni s pravicami in pravili nakupovanja po internetu ter kataloške prodaje. Zaradi tega se velikokrat ob pomanjkljivi izvedbi naročila ne pritožijo.

Z namenom večanja ozaveščenosti potrošnikov o nakupovanju po internetu in kataloški prodaji je Evropska unija v sklopu informativne kampanje “Pravice imate! Uveljavite jih!” pripravila dogodek z naslovom Nakupovanje po internetu in kataloška prodaja. Na dogodku so Mihela Zupančič (vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji), Breda Kutin (predsednica ZPS), Peter Golob (pravnik ZPS), Lojze Bertoncelj (Mladinska knjiga), Gorazd Božič (Arnes), Darko Bulat (Sekcija ponudnikov internet storitev Slovenije – SISPA) ter Damijan Mali (Neckermann) predstavili pravice potrošnikov pri nakupovanju po internetu in kataloški prodaji v Sloveniji in Evropski uniji, zagotavljanje varnega dostopa do interneta, varstvo osebnih podatkov pri spletnem nakupovanju in kataloški prodaji ter kdaj in kako se lahko potrošniki pritožijo, če kupljen izdelek ne ustreza njihovim pričakovanjem.

Dejstvo je, da nakupovanje po internetu prinaša številne prednosti, ki pa jih lahko izkoristijo le osveščeni, dobro informirani potrošniki. Potrošniki lahko za varno nakupovanje po internetu veliko naredijo že s tem, da preverijo identiteto prodajalca, možnost uveljavljanja garancije, politiko varovanja osebnih podatkov podjetja, se seznanijo s postopki vračila kupnine, itd.

Velikokrat pa potrošniki niso seznanjeni z osnovnimi pravicami, kot na primer pravica odstopa od pogodbe 15 dni od prejema blaga, četudi z blagom ni nič narobe za nakupe v Sloveniji oz. minimalno sedem delovnih dni v državah EU (odvisno od zakonodaje posamezne države), podaljšanje roka vračila na tri mesece, če prodajalec kupca o tej pravici ni obvestil pred nakupom, obveznost izdaje elektronskega potrdila o prejetem naročilu, pošiljanje reklamne elektronske pošte le z dovoljenjem, itd.

“Naloga Zveze potrošnikov Slovenije je, da nudi potrošnikom čim več koristnih informacij ter zastopa njihove pravice. Nakupovanje po internetu prinaša določene prednosti, ki pa jih lahko izkoristijo le dobro informirani potrošniki. Zato smo v ZPS izdali poseben informacijsko zloženko, s pomočjo katere potrošnike opozarjamo na njihove pravice pri nakupovanju po internetu in možnimi načini ukrepanja v primerih njihovega kršenja,” je dejala predsednica ZPS Breda Kutin.

“Varstvo potrošnikov ima ključno vlogo pri zagotavljanju uspeha evropskega notranjega trga, saj le potrošniki, ki imajo zaupanje v delovanje varovalk, resnično izkoristijo njegove prednosti. Raziskave kažejo, da se kljub vsesplošni razširitvi uporabe interneta posamezniki previdno odločajo za nakup preko spleta,” je dodala vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Mihela Zupančič in kot enega ciljev kampanje v Sloveniji izpostavila ozaveščanje potrošnikov, da je slovenska zakonodaja na tem področju usklajena z evropsko, zato so slovenskim potrošnikom pri spletnem nakupovanju zagotovljene skoraj enake pravice ne glede na to ali svoj nakup preko spleta opravijo pri domačem trgovcu ali pri trgovcu s sedežem v drugi članici Evropske unije.

V sklopu dogodka sta v spletni klepetalnici na strani www.pravicepotrosnikov.si, kjer so sicer dostopne dodatne informacije o kampanji in pravicah potrošnikov, med 11.00 in 13.00 uro strokovnjaka ZPS odgovarjala na vprašanja, na temo nakupovanja po internetu in kataloške prodaje. Za vse, ki imajo dodatna vprašanja, bosta strokovnjaka ZPS na voljo še 19. in 26. septembra od 11. do 13. ure.


Prijavi napako v članku