Telefoni
31.12.2015 13:30
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor, to ni šala! Microsoft predstavil aplikacijo za seflije

Ljubitelji selfiejev imajo simptome primerljive s psihopati ali narcisti!
Ljubitelji selfiejev imajo simptome primerljive s psihopati ali narcisti!

Kakšen razlog točno stoji za tem, da so pri Microsoftu predstavili novo aplikacijo za selfije, je v tem trenutku neznanka. Verjetno gre za kakšen stranski projekt katerega izmed zaposlenih pri Microsoftu, ki je na neki način prejel odobritev in predstavitev na trgu. Ne glede na to si nova aplikacija Microsofta zasluži ogled in kratko testiranje, preden se poda končna ocena.

Prva dobra novica je, da je aplikacija brezplačna, vendar pa je v tem trenutku na voljo samo uporabnikom pametnih naprav na platformi iOS. Microsoft Selfie, kot je uradno ime aplikacije, ponuja točno to, kar obljublja. Možnost ustvarjanja tako imenovanih selfi posnetkov, obdelave in končnega shranjevanja obdelanih posnetkov na telefonu. Pri tem izstopa dejstvo, da aplikacija ne ponuja integracije z družbenimi omrežji in namesto tega ponuja samo možnost shranjevanja fotografij v spominu pametnega telefona. Razlog za tem postane očiten že ob prvi uporabi. Namen aplikacije namreč ni deljenje fotografij z drugimi prijatelji (čeprav se postavi vprašanje, ali ni to edini namen slikanja selfijev). Pri Microsoftu so se odločili ponuditi storitev, ki olajša obdelovanje fotografij oziroma ga poenostavi do te mere, da lahko opravite delo, ki ga v nasprotnem primeru obvladajo samo fotografi.

Redkokatera posneta fotografija je namreč popolna in Microsoft Selfie poskrbi za odpravljanje pomanjkljivosti in vas predstavi v lepši različici. To pomeni, da aplikacija ne dodaja samo klasičnih filtrov, s katerimi se lahko spremeni ton fotografije, ampak spreminja dejavnike, ki vplivajo na vašo podobo in odpravljajo nepravilnosti, kot je prekomeren šum na fotografiji. Samo nekaj pritiskov na zaslonu je treba, da je vaša podoba boljša in s tem tudi vaš selfi primernejši za hvaljenje pred prijatelji in znanci. Glede na to, da je aplikacija, kot predhodno omenjeno, brezplačna, ni nobenega razloga, zakaj je ne bi preizkusili. Mogoče pa bodo vaši selfiji v letu 2016 ravno iz tega razloga boljši.


Prijavi napako v članku