Računalništvo, telefonija
03.08.2016 10:24
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj pa Harry Potter Go?

Kaj pa Harry Potter Go?
Kaj pa Harry Potter Go?

Pokemon Go je povzročila pravo evforijo po celem svetu, sedaj pa se je podjetje Niantic odločilo, da zaradi velikega povpraševanja začne razvijati Harry Potter verzijo igre Pokemon Go. To pomeni, da bomo namesto lovljenja Pokemonov, obiskovali šolo čarovništva in se soočali s podobnimi pustolovščinami kot Harry in njegova druščina. V čarovniških dvobojih bomo premagovali naše prijatelje in razvijali posebne uroke.

Marcus Figueroa iz podjetja Niantic je za portal “Jtx news” povedal, da so dobili pravno odobritev za aplikacijo, hkrati pa upa, da bo Harry Potter Go na voljo že v začetku leta 2017. Zanimanje za novo igro naj bi bilo neverjeteno, vendar se Figueroa zaveda, da je v tej fazi težko kar koli oprijemljivega napovedovati. Glede na to, da ima Harry Potter na svetu več oboževalcev kot Pokemoni, govorimo namreč o času pred igro Pokemon Go, bi se lahko zgodilo, da bo nova igra Harry Potter Go, seveda ob vseh izpolnjenih pogojih in ustreznih razmerah, prekosila svojo predhodnico.


Sprva Figueroa ni želel preveč špekulirati in napovedovati glede nove igre, vendar je med intervjujem le podlegel pritisku novinarjev. Zatrdil je, da želijo podobno kot pri Pokemon Go aplikaciji, kjer so vsem dobro znani “pokestopi”, narediti nekaj v zvezi s čaranjem in šolo čaranja. Napoveduje veliko interaktivnih srečanj, vendar, kot sam pravi, nič ne obljublja. Si predstavljate, da sredi noči hodite po ulici in srečate Mrlakensteina, ali pa kar naenkrat iza vogala skoči Hagrid, vi pa imate nalogo, da mu s posebnim urokom pomagate pri prečkanju ceste? Domišljija ne pozna meja, vendar bomo morali še nekaj časa počakati, da bomo zares lahko poročali o načrtu podjetja Niantic.


Prijavi napako v članku