Računalništvo, telefonija
20.11.2020 13:23

Deli z drugimi:

Share

Pozor. Novi računalniki Apple se vam bodo pri ponastavitvi sistema blokirali!

S ponastavitvijo novih računalnikov Apple nikar ne gre hiteti.
S ponastavitvijo novih računalnikov Apple nikar ne gre hiteti.

Podjetje Apple je nedavno razkrilo svoj prvi lastni procesor za osebne računalnike Apple M1, v navezi s tremi povsem prenovljenimi računalniškimi sistemi, in sicer Mac mini, MacBook Air in MacBook Pro. Novemu procesorju podjetja Apple je seveda prilagojen operacijski sistem macOS Big Sur, ki je že prednameščen na novih napravah podjetja Apple. Ta načeloma deluje brez težav, vendar le, če ga uporabnik ne poskuša ponastaviti (ponovno namestiti), saj se sistem pri tem enostavno blokira.

Ko uporabnik poskuša ponastaviti novi operacijski sistem macOS Big Sur v navezi z novimi računalniki Mac mini, MacBook Air in MacBook Pro s procesorjem Apple M1, se mu na zaslonu pojavi sporočilo, da je prišlo do napake med pripravi na posodobitve. Glavna težava tu je v tem, da uporabni tega opozorila ne moral preklicati oziroma preskočiti. Na srečo je to težavo mogoče odpraviti, vendar le, če je uporabnik računalniško podkovan, sicer bo potrebna pomoč pooblaščenega serviserja.

Težavo s ponastavitvijo operacijskega sistema macOS Big Sur v navezi z novimi računalniki Mac mini, MacBook Air in MacBook Pro s procesorjem Apple M1 je mogoče odpraviti na dva načina. Ta lahko zažene način za odpravo napak ali pa uporabi programsko orodje Configurator 2, pri čemer mora razpolagati s še enim sistemom Apple ter kablom USB za povezavo z blokiranim računalnikom. Pri podjetju Apple se na omenjeno težavo uporabnikov še niso odzvali, strokovnjaki pa so prepričani, da njegovi programerji že delajo na tem, da omenjeno težavo odpravijo v najkrajšem možnem času.


Prijavi napako v članku