Računalništvo, telefonija
24.02.2010 08:20
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Powermat: neposredno brezžično napajanje prenosnih naprav

Brezžično polnjenje prenosnih naprav bo kmalu postalo del našega vsakdanjika.
Brezžično polnjenje prenosnih naprav bo kmalu postalo del našega vsakdanjika.

V začetku lanskega leta so inženirji podjetja Powermat pripravili inovativno platformo, ki zagotavlja brezžično napajanje in polnjenje prenosnih naprav. Prenos energije po zraku omogoča elektromagnetna radiacijska tehnologija Near Field Power (elektromagnetno valovanje). Inovativna platforma je pisana na kožo polnjenju številnih manjših prenosnih naprav, kot so mobilni telefoni, dlančniki, prenosni predvajalniki večpredstavnostnih vsebin in podobno. Izkoristek naprave znaša dobrih sedemdeset odstotkov.

Pred kratkim pa so inženirji podjetja Powermat predstavili evolucijo svoje platforme za brezžično napajanje in polnjenje prenosnih naprav. Tu gre pravzaprav za miniaturno čipovje, ki se ga lahko vgradi neposredno v baterijo za mobilne telefone, kamkorderje in digitalne fotoaparate. To posledično pomeni, da za brezžično polnjenje baterij na mobilne naprave ni več potrebno nameščati namenske pokrove za baterije.

Podjetje Powermat je predstavilo tudi prenovljeno osnovo za brezžično napajanje in polnjenje prenosnih naprav, ki je občutno kompaktnejša od njene predhodnice. Nadvse zanimiva je tudi prenosna postaja Powermat, saj ima vgrajeno baterijo, s pomočjo katere lahko brezžično napolnimo baterijo mobilnega telefona do štirikrat. Maloprodajna cena osnovne različice platforme Powermat se v tujini giblje okoli 40 evrov.


Prijavi napako v članku