Strojna oprema
25.08.2005 12:22
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PowerColor HeatBuster ohladi pregrete računalniške komponente

Računalniški sistemi in grafične kartice postajajo vse bolj zmogljivi, za hitro delovanje pa porabljajo vse več energije, del katere se pretvori v toploto. Ker je segrevanje računalniških ohišij vse bolj pereč problem sodobnega računalništva, so pri PowerColorju predstavili inovativno rešitev, ki učinkovito odvaja toploto iz sistema, ne glede na to, kakšen procesor in grafično kartico uporabljate. PowerColor HeatBuster je hladilna naprava, ki jo vgradite neposredno pod grafično kartico ter hladi ne le grafično kartico, temveč celoten sistem. HeatBuster uporablja patentirano kombinacijo dveh ventilatorjev, zasnovanih za popolno hlajenje sistema.

Sistem so poimenovali “TwinTurbo Active Cooling System”, sestavljata pa ga notranji 70-mm ventilator, ki ga je moč obrniti za 180 stopinj in ga usmeriti v najbolj segreti del ohišja. Odvajanje toplote poteka z ostrostrelsko natančnostjo, medtem ko zunanji 70-mm ventilator potiska vroč zark iz ohišja skozi sistem rež v zadnji stranici. Kot se za inovativne hladilne rešitve spodobi, je moč hitrost vrtenja preprosto nastaviti in prilagoditi potrebam.

PowerColor HeatBuster zmore znižati temperaturo ohišja za 10 % do 50 % bolje od podobnih izdelkov na tržišču. Lahko ohišje iz modre plastike je osvetljeno z rdečim LED svetilnim elementom. HeatBuster bo kmalu na voljo pri vašem prodajalcu računalniške opreme. Izdelke blagovne znamke PowerColor v Sloveniji zastopa podjetje JAE d.o.o. iz Ljubljane.


Vročina v računalnikovem drobovju je stvar preteklosti.

Prijavi napako v članku