Prenosni računalniki
14.04.2021 16:52

Deli z drugimi:

Share

Potrjena še spomladanska dogodka Googla in Samsunga

Samsung bo gostil tradicionalni Galaxy Unpacked 28. aprila, medtem ko bo Google svojo razvijalsko konferenco I/O izvedel 18. maja. Od Samsunga lahko pričakujemo nekaj "velikega", od Googla pa ...

Galaxy Unpacked

Spomin na novo napravo Galaxy S21 je še kako živ, medtem ko bomo na novi upogljivi Samsung še morali počakati vsaj nekaj mesecev. Ne glede na vse nas je Samsung presenetil z objavo “teaserja”, po katerem se nam poraja nemalo vprašanj. Dogodek Galaxy Unpacked bo aprila, Samsung pa napoveduje nekaj “zelo močnega oz. zmogljivega”.

Brez, da bi nam razkril preveč, je Samsung potrdil, da bo Galaxy Unpacked potekal 28. aprila, ob 16. uri po našem času. Dogodek bo Samsung preko spleta predvajal v živo, spodaj pa si lahko pogledate “teaser”.

Iz videa je težko z gotovostjo napovedati, kaj prinaša letošnji Galaxy Unpacked. Morda bi to lahko bil prenosnik, vendar velikost škatle in način, kako človek v videu škatlo drži, kaže, da je bolj verjeten novi telefon ali tablica. Če bo telefon, bi skoraj zagotovo moral biti Galaxy Z Fold 3 ali Flip 2, saj sta ta dva “flagship” telefona edina, ki ju je Samsung še napovedal za letošnje leto.

Kljub videnemu v videu, smo skoraj prepričani, da bo Samsung vsaj pokazal kak svoj novi prenosnik. Kar nekaj govoric in “leakerjev” je te špekulacije že potrdilo. Dejstvo je, da že z nestrpnostjo čakamo na Samsungov dogodek, ki bi poleg glavnih produktov lahko prinesel še kakšno dodatno novost, recimo novo pametno uro Galaxy Watch. Seveda pa so vse to trenutno še samo špekulacije.

Google I/O

Po tem, ko jo je lani Google v celoti odpovedal, bo letošnja razvijalska konferenca I/O 2021 potekala virtualno, udeležba pa bo brezplačna. Gre za Googlov največji letni dogodek, ki bo potekal med 18. in 20. majem.

Googlova razvijalska konferenca bo letos razdeljena na dva glavna segmenta. Prvi je “Consumer and Developer Keynotes”, kjer bo fokus na novicah podjetja in njegovih produktov, drugi del pa je bolj tehnični – “Technical Sessions” – in bo namenjen novim produktom in razvoju novih lastnosti. Vsa predavanja bodo na voljo “on demand”, konferenca pa bo trajal tri dni. Celoten program bo objavljen konec aprila.

Na delavnice – “Workshops” – ki bodo vodene in bodo ponujale Q&A se bodo udeleženci mogli posebej prijaviti, medtem ko bodo “Ask Me Anything” seanse priložnost, da udeleženci vprašajo Googlove strokovnjake karkoli jim pade na pamet. “Meetups” – sproščeni, odprti in tematsko določeni forumi, ki jih bo gostil Google in udeležencem omogočajo, da se med seboj tudi spoznajo, bodo prav tako zahtevali registracijo in rezervacijo.

Registracije na Q&A srečanja, delavnice in Ask Me Anything seanse so že odprte.

Google se s tem, ko bo svoj dogodek organiziral preko spleta, pridružuje Applovi konferenci WWDC (7. – 11. 6.) in dogodku Microsoft Build (25. – 27. 5.), ki bosta prav tako potekala v virtualni obliki.

Lani je Google edini izmed tehnoloških velikanov v celoti odpovedal razvijalsko konferenco, je pa Android ekipa potem naknadno organizirala večtedenski dogodek poleti, prav tako pa so tudi ostale ekipe gostile manjše dogodke.

Vas zanima več iz te teme?
Google Samsung

Prijavi napako v članku