Strojna oprema
Računalništvo, telefonija
Računalniške komponente
Avtomoto
Življenjski slog
Programska oprema
09.06.2022 09:47
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Potrebujete poceni, a zmogljiv računalnik? Bi se radi rešili stare opreme? To je pravi naslov

Potrebujete nov računalnik in ne veste, kako bi se zadeve lotili? Niste edini. Hkrati pa je dobro vedeti, da niste sami. V članku boste prebrali, na koga se lahko obrnete in spoznali obilo možnosti, ki se vam pri tem ponujajo. Na enem mestu boste našli vse od naprav za manj zahtevne uporabnike do pravih računalniških strojev, pa tudi rudarjev kriptovalut.
Stare komponente, ki prestanejo pregled in oceno uporabnosti, nekomu omogočijo popolnoma novo izkušnjo.
Stare komponente, ki prestanejo pregled in oceno uporabnosti, nekomu omogočijo popolnoma novo izkušnjo.

Kdor živi z računalniki in njihovimi komponentami, lahko iz različnih delov sestavi odlično napravo. Tudi rabljeni računalniki in stare komponente niso za v staro šaro – če le pridejo v prave roke. Pri Komponentku se ukvarjajo prav z odkupom in prodajo rabljenih računalnikov, računalniških komponent in ostale elektronike. Zato boste pri njih našli izdelke, primerne za vsak žep z dodatnim poudarkom na okoljski ozaveščenosti in trajnostni uporabi.

Na tem delu velja opomniti, da omogočajo tudi uveljavljanje digitalnih bonov (BON 22), pa tudi njihovo združevanje.

Prodaja in odkup računalnikov in komponent

Kakor koli, pri Komponentku lahko vaš stari računalnik preizkusijo in odkupijo ali ga vzamejo v račun (staro za novo). Komponente, ki jih odkupijo, skrbni strokovnjaki preizkusijo, obnovijo ter jim vdahnejo novo življenje v kombinaciji z ostalo strojno opremo (procesorji, grafične kartice …). Stare komponente, ki prestanejo pregled in oceno uporabnosti, nekomu omogočijo popolnoma novo izkušnjo.

Če imate doma ali v podjetju rabljene komponente, s katerimi ne veste, kam bi jih dali, jih pri Komponentku z veseljem odkupijo. Z izpolnitvijo obrazca jim pošljite ponudbo, nato jim pošljete izdelek. Ko ga prejmejo, ga v roku 2 delovnih dni pregledajo in kupnino nakažejo na vaš transakcijski račun.

Zakaj se nakup rabljenih komponent splača? Uporabnik bo najbolj zastrigel z ušesi zaradi razlike v ceni v primerjavi z novimi. Razlike so namreč lahko do kar 50 %. Najbolje pa je, da se razlika v ceni ne odraža v kakovosti. Pravilno obnovljena oprema namreč omogoča enako zmogljivost ob nižji ceni.

Garancija? Seveda. Pri Komponentku jamčijo za brezhibno delovanje in nudijo možnost menjave ali vračila. Seveda se garancija od izdelka do izdelka lahko razlikuje.

Velja omeniti, da pri Komponentku poleg odkupa in prodaje opreme ponujajo tudi manjša servisna popravila računalnikov in prenosnikov, odpravljanje težav, nameščanje operacijskih sistemov …

95 % napak rešilo v 48 urah

Nakup rabljenega, a tehnično obnovljenega računalnika na spletni strani www.komponentko.si je varen nakup. Prodajajo preverjeno in testirano opremo. Če se pojavijo težave, jih vedno rešijo. Imajo lasten servis, ki 95 % garancijskih in servisnih popravil ter drugih težav reši v 48 urah.

Najugodnejša prodaja licenc za Windows

Poleg tega večkrat nudijo ugodno prodajo rabljenih originalnih licenc za Windows 10 Home, Windows 10 PRO, Windows 11 Home in Windows 11 PRO (do 29 € za različice Home in do 39 € za različice PRO).

Kdo vse pa je upravičen do digitalnih bonov in čemu so namenjeni?

Vrnimo se k digitalnim bonom in možnostim, ki jih ponujajo pri Komponentku. Digitalni boni v vrednosti 150 € bodo na voljo od 15. junija dalje, do njih pa bodo upravičeni osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študenti. Bone bodo lahko koristili tudi upravičenci, starejši od 55 let, ki se bodo udeležili subvencioniranih tečajev digitalnih veščin.

Boni so namenjeni za nakup računalniške opreme, ki je lahko nova, rabljena ali obnovljena. Seznam opreme je kar obsežen in med drugim vsebuje prenosne, tablične ali namizne računalnike, računalniške zaslone, tipkovnice in miške, spletne kamere, zunanje pomnilniške enote, tiskalnike in drugo.

Zanimiva možnost: višek energije porabite za rudarjenje kriptovalut

Med drugim pri Komponentku sestavljajo tudi sisteme za rudarjenje kriptovalut (mining rig). Sestavljajo mining rige, ogrodja, komplete za rudarjenje kriptovalut (Ethereum / Eth, Ravencoin / RVN, ERGO, Ethereum Classic / ETC) in priskrbijo za potrebno opremo.

Sisteme za rudarjenje kriptovalut sestavljajo iz novih ali rabljenih komponent (do 40% cenejše, a nič manj kvalitetne, z garancijo). Ponujajo tako imenovane storitve na ključ, tako da vas vodijo od začetka, torej kreiranja kriptodenarnice in vse do sestave in optimizacije rudarja.

Tu pa se, če imate sončno elektrarno, ponuja zanimiva priložnost, na katero marsikdo ne pomisli. Izkoristite sončno elektrarno za rudarjenje kriptovalut, tako da porabo viško elektrike iz sončne elektrarne porabite za rudarjenje.

Rudarja prilagodijo vašim željam in potrebam glede na obstoječo proizvodnjo elektrike. Sistem za rudarjenje kriptovalut oziroma mining rig vam tako rudari kriptovalute in porablja višek, hkrati pa ga lahko uporabite tudi za ogrevanje določenih prostorov v hiši, saj oddaja veliko toplote.

Električna kolesa in skiroji

Rabljeni računalniki, digitalni boni, električna kolesa … Kaj ima na prvi pogled nepovezana ponudna Komponentka skupnega? Skrb za okolje. Od rabljenih komponent do električne mobilnosti.

Že vrabčki na strehi čivkajo, da je prihodnost v električni mobilnosti. Tudi uporabniki so to že dodobra sprejeli in se vse bolj odločajo za električne skiroje in kolesa, ki omogočajo neizmerno svobodo gibanja in premagovanje ovir, ki so se še včeraj zdele prevelike.

Pot v službo z električnim skirojem je idealen način urbanega prevoza, če ne želite biti ob 8. uri zjutraj na delovnem mestu že popolnoma prepoteni. Hitro in enostavno zdrsite na delovno mesto. Prav tako je električni skiro idealno prevozno sredstvo za prevoz na dopustu, pa naj gre za vožnjo ob obali ali super način za prevažanje po kampu.

Če pa se radi odpravljate na enodnevne izlete in želite narediti še nekaj zase, je pravi način električno kolo. Premagali boste daljše razdalje, videli več in spoznali nove možnosti in dimenzije kolesarjenja. Pri komponentku se zaveza k zelenim alternativam torej ne zaključi pri računalniških komponentah. So uvoznik in distirbuter za e-kolesa in e-skiroje priznanih blagovnih znamk Xiaomi HIMO (modeli Z20 Max in C26 Max)  in ADO (modeli A20, D30C in D30), ki je sestrska družba znamke Xiaomi. Pri Komponentku so eni prvih dobaviteljev slednje znamke na slovenskem trgu.

Možnosti nakupa in zadovoljne stranke

Omogočajo vse vrste plačil s plačilnimi karticami Diners, Mastercard, Visa, Maestro in obročna plačila prek Leanpay in 1Stavno ter NLB.

Sami zase govorijo ocene in mnenja na Googlu. S skupno oceno strank 4,9 (od 5) kotirajo izredno visoko, zadovoljstvo strank pa je skoraj popolno.

Sledite jim tudi na spletnih omrežjih in platformah Instagram, Facebook, Tiktok, Youtube in Twitter.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več