Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
28.08.2023 11:22

Deli z drugimi:

Share

Postani računalnikar ali tehnik računalništva. Univerzum te podpira!

Izobraževanja na področju računalništva so izobraževanja prihodnosti. Računalništvo je namreč tako ali drugače vključeno v vse pore naše družbe, kadrov pa že danes kronično primanjkuje.

Tega se zavedajo tudi v CDI Univerzumu, kjer želijo svoje udeležence pripraviti na digitalno prihodnost. Zavzemajo se za razvoj inovativnih programov izobraževanja, ki zajemajo tudi različna področja računalništva. S svojim celovitim pristopom zagotavljajo, da pri njih pridobite potrebna znanja, veščine in kompetence za uspešno vključitev v digitalne poklice.

Poudarek izobraževalnih programov CDI Univerzuma je na praktičnem učenju, pri katerem udeleženci pridobijo neposredne izkušnje in se spopadejo z realnimi težavami, s čimer krepijo svoje kritično mišljenje, naučijo se reševanja problemov in timskega dela. Poleg tega lahko med izobraževanjem sodelujejo s podjetji in industrijo, kar jim omogoča vpogled v realno delovno okolje in navezovanje stikov z morebitnimi delodajalci.

Prenovljena programa računalnikar in tehnik računalništva

V šolskem letu, ki je pred nami, CDI Univerzum predstavlja prenovljena programa tehnik računalništva in računalnikar. Pri tehniku računalništva gre srednje strokovno izobraževanje, ki poteka 4 leta, računalnikar pa je 3-letno srednje poklicno izobraževanje. Prenova obeh programov bo potekala postopoma, tako da bodo v letošnjem šolskem letu vpisali prvi letnik udeležencev po novem programu, višji letniki bodo ostali po starem.

Prenovljeni programi so še bolj usmerjeni v praktično usposabljanje udeležencev, kar omogoča, da pridobijo neposredne izkušnje in se naučijo pridobljeno znanje uporabljati v resničnih situacijah. Trg dela namreč vse bolj ceni praktične spretnosti in sposobnost reševanja resničnih izzivov. S tem pristopom želijo udeležencem omogočiti konkurenčno prednost in jih pripraviti na uspešno kariero.

S prenovljenima programoma računalnikar in tehnik računalništva bodo na CDI Univerzumu ustvarili vrhunsko izobraževalno okolje, ki bo udeležencem omogočilo pridobivanje najnovejših znanj. Z izobraževanjem na področju računalništva se mladi pripravljajo na prihodnost, ki bo še bolj digitalna, povezana in inovativna.

Kaj boste lahko po dokončanem šolanju počeli?

Računalnikar in tehnik računalništva sta široko zasnovana programa. Po dokončanem izobraževanju zna udeleženec izdelovati spletne strani, programirati, računalniško oblikovati dokumente, vzdrževati komunikacijske sisteme, vključno z multimedijsko tehniko, vzdrževati informacijske sisteme, vzdrževati in nameščati certifikate ter kodirne algoritme. Z znanjem programskih jezikov in poznavanjem dela z bazami podatkov lahko dograjuje informacijske sisteme in strežnike, skrbi za njihovo varnost in podobno.

Ob tem se strokovni svetovalci na CDI Univerzumu med postopkom vpisa posvetijo prav vsakemu posamezniku, prav tako pa mu nudijo podporo ves čas izobraževanja. Njihov cilj je namreč zagotoviti personalizirano izkušnjo, ki ustreza potrebam vsakega udeleženca.

Ne glede na to, ali se odločijo za prisotnost v učilnici ali spremljanje pouka na daljavo, imajo udeleženci na voljo hibridni program, ki jim omogoča prilagodljivost in udobje. Pri prisotnosti v učilnici bodo imeli interakcijo s sošolci in profesorji ter se vključevali v razprave in skupinsko delo. Pri spremljanju na daljavo, bodo imeli dostop do predavanj in gradiv prek platforme za učenje na daljavo. S tem na CDI Univerzumu zagotavljajo, da ima vsak posameznik kar najboljše možnosti za uspeh in izpolnitev svojih ciljev.

CDI Univerzum s svojo predanostjo in kakovostnimi programi postavlja temelje za razvoj usposobljenih računalniških strokovnjakov.

Več informacij o študijskih programih najdete na www.cdi-univerzum.si. Vpisi že potekajo – pokličite na CDI Univerzum! (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več