Računalništvo, telefonija
10.04.2019 09:06

Deli z drugimi:

Share

Posodobitev Windows 10 May 2019 Update lahko namestite že danes!

Posodobitev Windows 10 May 2019 Update je že možnost namestiti ročno, a gre še vedno za poskusno različico.
Posodobitev Windows 10 May 2019 Update je že možnost namestiti ročno, a gre še vedno za poskusno različico.

Pred časom smo poročali o tem, da bodo uporabniki operacijskega sistema Windows 10 kmalu prejeli večjo posodobitev z oznako Windows 10 May 2019 Update, ki je dlje časa nastajala v okviru projekta 19H1. Nova posodobitev bo vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo v naslednjih nekaj tednih, ročno pa jo lahko namestimo že danes. Ta je na voljo preko Microsoftove spletne strani Release Preview, pri čemer gre tu za posodobitev, ki naj bi bila povsem enaka kočni različici, le da še ni bila dokončno potrjena s strani podjetja Microsoft. Zato obstaja manjše tveganje, da so v posodobitvi prisotne manjše programske napake.

Navodila za zgodnjo namestitev večje posodobitve Windows 10 May 2019 Update so na voljo za prenos na spletni povezavi https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/04/08/releasing-the-may-2019-update-to-the-release-preview-ring/#8FS6iYMQvrKTRJpE.97. Z namestitvijo novosti boste pridobili kar nekaj uporabnih novosti. Med njimi gre izpostaviti novi grafični vmesnik z novimi temami in ločitev digitalne asistentke Cortana z iskalnim poljem in za možnost odstranitve določenih aplikacij, ki jih doslej ni bilo mogoče odstraniti. Zagotovljena je tudi privzeta podpora za formate RAW, kar bo zagotovo razveselilo napredne uporabnike. Uporabnikom je s posodobitvijo na voljo celo možnost, da namestitev posodobitev oziroma popravkov preložijo za do največ 35 dni in se tako najprej prepričajo, da je njihova namestitev varna.

Če pa niste pripravljeni »tvegati« z namestitvijo zgodnje različice večje posodobitve Windows 10 May 2019 Update, bo končna različica na voljo za prenos že na začetku meseca maja, uporabniki v poslovnih okoljih pa jo bodo prejeli prividoma proti koncu maja. O razpoložljivosti posodobitve pa nas bo operacijski sistem Windows 10 pričakovano obvestil samodejno.


Prijavi napako v članku