Programska oprema
25.10.2005 08:24
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poslovna inteligenca vgrajena v programsko opremo Office

Microsoft je najavil nove zmožnosti na področju poslovne inteligence. Za potrebe merjenja poslovne uspešnosti je podjetje predstavilo strežniško rešitev Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005, ki bo na voljo od 1. novembra. Poleg tega je Microsoft napovedal tudi številne izboljšave, ki bodo v najnovejši različici pisarniških aplikacij Microsoft Office. Uporabnikom bodo tako na voljo izboljšave orodja Microsoft Office Excel, omogočen pa bo tudi preprostejši dostop do informacij, saj podjetje razvija nove izdelke in tehnologije Microsoft SharePoint.
Microsoft je najavil, da bo razširil svoja vlaganja v orodja za poslovno inteligenco, s čimer gradi na bogatih možnostih, ki jih ponuja podatkovni strežnik Microsoft SQL Server. Ključni del tega napora predstavlja Microsoft Office, saj je Microsoftov cilj izboljšati uporabniško izkušnjo pri delu s poslovnimi podatki in uporabnikom omogočiti, da s podatki delajo v aplikacijah, ki jih tudi sicer uporabljajo pri vsakodnevnem delu.

Microsoft je tako predstavil novo strežniško aplikacijo za upravljanje s poslovno uspešnostjo, Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005. Poleg tega je podjetje ponudilo vpogled v tehnologije iz naslednje izdaje programske opreme Microsoft Office, ki nosi razvojno ime Microsoft Office »12«. Z uporabo teh tehnologij bodo lahko uporabniki hitreje našli, analizirali in uporabili podatke v sistemu Microsoft Office.

Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005 bo na voljo od 1. novembra dalje, gre pa za strežniško aplikacijo, ki omogoča upravljanje s poslovno uspešnostjo. Rešitev izkorišča zmogljivost sistema Microsoft Office System in razširja zmožnosti podatkovne platforme SQL Server. Podjetjem omogoča, da zaposlenim ponudijo možnost sledenja in primerjave ciljev s ključnimi kazalci uspešnosti. Business Scorecard Manager 2005 uporabnikom ponuja možnost, da pri analizi uspešnosti dostopajo do strukturiranih in nestrukturiranih podatkov ter odkrivajo morebitne težave. Več informacij o izdelku in dostopnosti je na naslovu http://office.microsoft.com/en-us/FX012225041033.aspx.

Microsoft je poleg nove rešitve predstavil tudi nove zmogljivosti v Officeu »12«, s katerimi bosta dostop in obdelava poslovnih informacij preprostejša. Med novosti tako spadajo izboljšave orodja Microsoft Office »12« Excel, ki je že dolgo najbolj priljubljeno orodje za poslovno inteligenco. Microsoft z novo različico še razširja obstoječe zmožnosti, hkrati pa omogoča varno in stalno povezavo s strežnikom ter natančne analize z uporabo preglednic. Med novosti sodijo podpora za analitične storitve SQL Server 2005 Analysis Services, povečana zmogljivost preglednic, izboljšano urejanje in filtriranje informacij ter izboljšane vrtilne tabele in grafi.
Med predstavljenimi novostmi so tudi tehnologije in izdelki Microsoft Office »12« SharePoint, ki v Officeu »12« postanejo celovit portal za poslovne vsebine, ki so na voljo preko storitev za poročanje SQL Server Reporting Services in aplikacij Microsoft Office »12«. Portal predstavlja enotno mesto za dostop do poslovnih informacij. Na voljo bodo nove strežniške zmožnosti Excel, imenovane Excel Services, ki bodo uporabnikom omogočile učinkovitejšo in bolj varno izmenjavo in skupinsko uporabo preglednic, ki bodo dostopne tudi preko spletnega brskalnika. Naslednja generacija tehnologij in izdelkov SharePoint bo omogočala izdelavo osebnih portalov brez pisanja kode, ki bodo združevali podatke in grafe iz različnih virov. Izboljšano bo tudi iskanje po podatkih.

Izboljšave uporabnikom Officea pomenijo dodatno vrednost, istočasno pa omogočajo skupinsko delo in analizo poslovnih podatkov. Nove tehnologije Office temeljijo na zmožnostih poslovne inteligence, ki jih ponuja Microsoft SQL Server. Microsoft bo najnovejšo različico podatkovnega strežnika, Microsoft SQL Server 2005, predstavil 7. novembra.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več