Računalništvo, telefonija
02.01.2021 10:41

Deli z drugimi:

Share

Poseben PlayStation 5 za več kot milijon dolarjev

Igralna konzola PlayStation 5 je bila opremljena s kar 20 kilogrami 18-karatnega zlata.
Igralna konzola PlayStation 5 je bila opremljena s kar 20 kilogrami 18-karatnega zlata.

Številni ljubitelji konzolnih iger so konec lanskega novembra končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol letošnjega leta. Govora je seveda o igralni konzoli Sony PlayStation 5, po kateri je povpraševanje precej večje od pričakovanj. Ljubiteljem konzolnih iger sta seveda na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5 podjetja Sony, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne razpolaga z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom je treba odšteti kar 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa je vrednotena na 399 evrov.

Zaradi visokega povpraševanja po igralni konzoli PlayStation 5 so se pri podjetju Caviar odločili, da jo bodo predelali na način, da bo »primernejša« za tiste, ki imajo več pod palcem. Ti so klasično igralno konzolo PlayStation 5 oddeli v zlato, saj so na plastično ohišje prilepili zlate ploščice, ki so bile pripravljene s posebnimi tehnikami ruskih zlatarjev. Te zlate plošče so bile izdelane in uporabljene na način, da dajejo konzoli edinstveno geometrijo in ekskluzivno estetiko.

Igralna konzola PlayStation 5 je bila opremljena s kar 20 kilogrami 18-karatnega zlata. Poleg tega so oblikovalci za krmilnike uporabili tudi krokodiljo kožo, zaradi česar imajo krmilniki razkošen videz in dajejo igralcu poseben vtis. Nadvse zanimiva igralna konzola PlayStation 5 vednosti več kot preračunanih 824 tisoč evrov bo seveda izdelana v omejenih količinah in bo na voljo le izbranim kupcem, preostali pa se bomo morali zadovoljiti s klasično različico novosti.


Prijavi napako v članku