Facebook
30.07.2010 06:40
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popoln izbris uporabniškega računa na socialnem omrežju Facebook?

Vse več uporabnikov socialnega omrežja Facebook je nezadovoljnih z varovanjem njihove zasebnosti!
Vse več uporabnikov socialnega omrežja Facebook je nezadovoljnih z varovanjem njihove zasebnosti!

V prvi polovici letošnjega leta so vodilni možje Facebooka sprejeli odločitev, da ponudijo v uporabo povsem prenovljeni sistem za upravljanje z zasebnostjo. Kljub temu mnogi uporabniki še vedno trdijo, da je upravljanje z zasebnostjo na priljubljenem socialnem omrežju preveč zapleteno. Facebook namreč ponuja več kot 50 različnih nastavitev zasebnosti in več kot 170 različnih možnosti.

Če sodite med tiste, ki razmišljajo o tem, da bi povsem ustavili aktivnost svojega računa na Facebooku (takih naj bi bilo glede na raziskavo podjetja Sophos kar 60 odstotkov uporabnikov), vam bo želja kmalu po vsej verjetnosti uslišana. Programerji vodilnega socialnega omrežja namreč že testirajo novo funkcionalnost, ki bo omogočala enostaven, takojšen in popoln izbris uporabniškega računa.

Če bo nova funkcionalnost uspešno prestala obsežna testiranja, potem bodo lahko uporabniki socialne mreže Facebook s samo nekaj miškinimi kliki povsem izbrisali svoj uporabniški profil, vključno z vsemi sporočili, ki so jih izmenjali s prijatelji. To pomeni, da bomo lahko z enim korakom popolnoma izbrisali vse sledi o nas in to vključno s podatkovno bazo Facebooka. Jim verjamete?


Prijavi napako v članku