Računalništvo, telefonija
02.09.2019 08:21

Deli z drugimi:

Share

Ponovna namestitev sistema Windows 10 kar neposredno iz oblaka!

Za namestitev operacijskega sistema Windows 10 kmalu ne bomo več potrebovali pomnilniških ključev USB.
Za namestitev operacijskega sistema Windows 10 kmalu ne bomo več potrebovali pomnilniških ključev USB.

Pred kratkim smo poročali o tem, da pri podjetju Microsoft resno razmišljajo o možnosti, da bi končnim uporabnikom ponudili možnost ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 10 neposredno iz oblaka. Sprva naj bi bila ta možnost ponujena z namenom ponastavitve ali osvežitve operacijskega sistema Windows 10, saj je dostop do spleta tu ključnega pomena. Kot vse kaže se bo to tudi uresničilo, saj je to možnost računalniški gigant vključil v najnovejšo poskusno različico operacijskega sistema Windows 10, in sicer v različico Windows 10 Insider Preview Build.

Možnost prenosa operacijskega sistema Windows 10 bo ponujena tistim uporabnikom, ki bodo želeli ponastaviti operacijski sistem. Ta možnost je sicer že dlje časa prisotna pri uporabnikih Applovih osebnih računalnikov Mac, a za uporabo te možnosti je potrebna hitra povezava v splet. Prednost te možnosti pa je v tem, da ni potrebe po izdelavi dodatne particije za obnovo sistema.

Pri obnovi operacijskega sistema neposredno iz oblaka boste seveda izgubili vse vaše podatke in nameščene aplikacije. Zaradi tega je zelo pomembno, da jih imamo varno shranjene na zunanjem pomnilniškem mediju, saj smo le na ta način lahko kar se da hitro nared za poslovanje.


Prijavi napako v članku