Tiskalniki in skenerji
14.01.2022 19:19

Deli z drugimi:

Share

Pomanjkanje čipov za tiskalnike bo nekatere celo razveselilo

Proizvajalec tiskalnikov Canon je pod pritiskom izdal, kako se zaobide varnostni sistem za preverjanje avtentičnosti kartuš.
Canon prisiljen "razkriti" svoje skrivnosti
Canon prisiljen "razkriti" svoje skrivnosti

Če ste kdaj imeli ali pa imate doma tiskalnik, zagotovo veste, kako drage so nove kartuše. Včasih se zdi, da so tiskalniki cenejši kot nove kartuše, kar sploh ni tako daleč od resnice. Tiskalniki so namreč na voljo po res dostopnih cenah, saj proizvajalci vedo, da so neuporabni brez kartuš, s pomočjo katerih dobijo tudi večino prihodka.

Ker so proizvajalci ugotovili, da zato potrošniki posegajo po cenejših, ponarejenih oziroma neorginalnih izdelkih, so nekateri vgradili posebno zaščito oziroma čipe na kartuše, ki tiskalniku povedo, da ta ni originalna.

Vendar zaradi globalnega pomanjkanja čipov, ki ne pesti samo proizvodnje tiskalnikov, grafičnih kartic in računalnikov, temveč tudi avtomobilov, je bilo podjetje Canon prisilno “odstraniti” te čipe, saj jih preprosto ni na zalogi.

Zaradi tega nekateri tiskalniki več ne prepoznavajo novih kartuš, tako originalnih kot neoriginalnih. Načeloma bi to maralo pomeniti težavo. V objavi za javnost pa so pri Canonu zapisali, da kljub temu kakovost ni nižja in da za “rešitev” oziroma “obvoz” zaščite ni potrebno imeti programerskega znanja, temveč je zgolj potrebno zapreti okna z obvestili, ki se pojavijo ob menjavi.

Lahko pa se zgodi samo, da tiskalnik ne bo vedel, koliko je še preostalega črnila v kartušah, zato priporočajo zamenjavo takoj, ko se kakovost tiska poslabša. Po drugi strani pa bodo lahko uporabniki v tiskalnik vstavili tudi neoriginalno kartušo.

Vas zanima več iz te teme?
Canon tiskalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več

Suhozemni terminal Sežana d.o.o.

Partizanska cesta 109, 6210 Sežana, Tel: 05 7390 100
Telekomunikacijske storitve so pomembno orodje tako za posameznika kot za podjetja, saj zagotavljajo učinkovito komunikacijo in možnost vzdrževanja visokih poslovnih standardov. ... Več