Avtomoto
05.05.2022 10:05
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Policisti ustavili avtonomno vozilo

Policisti so v ameriškem mestu San Francisco ustavili samovozeči avtomobil, ker ta ni imel prižganih luči.
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise

Policija San Francisca je pred kratkim zaradi nedelujočih sprednjih luči ustavila avtonomno vozilo, v katerem na veliko presenečenje policistov ni bilo nikogar.

Videoposnetek incidenta, ki je bil objavljen na Instagramu v začetku tega meseca, je v kratkem času postal svetovni hit, ko je urednik 9to5Google, Seth Weintraub, posnetek delil na svojem osebnem Twitter profilu.

Video prikazuje policista, ki pogleda v sprednje okno Chevy Bolta, predelanega v GM Cruise, in vidno zmeden zaradi pomanjkanja človeških potnikov stopi nazaj do svojega patruljnega avtomobila. Ko se policist umakne, avtonomno vozilo odpelje naprej in prevozi bližnje križišče, preden se ponovno ustavi ob cesti.

“Dobrodošli v prihodnosti,” je Weintraub tvitnil v soboto. “Policaj ustavi avto brez voznika (ker ni luči?)”

Hčerinska družba GM je razkrila več podrobnosti in pojasnila, da je njihovo vozilo delovalo “kot je bilo predvideno.” Policist je kontaktiral podjetje Cruise prek telefonske številke, ki je bila prikazana na avtomobilu.

“Tesno sodelujemo s SFPD pri interakciji z našimi vozili,” je predstavnik podjetja zapisal v tvitu. “Vključno s posebno telefonsko številko, ki jo lahko pokličejo v takšnih situacijah.”

Tovrstni avtonomni taksiji so že več let povsem vsakdanji pojav na kalifornijskih ulicah, kjer so uporabljeni za preizkus novih funkcij in za nudenje brezplačnih prevozov potnikom.

Nova dovoljenja pa omogočajo podjetjem, kot sta GM in Waymo, ustvarjanje dohodka s svojimi storitvami. Cruise je prejšnji mesec dobil zeleno luč za uporabo “nekaterih javnih cest” v San Franciscu med 22:00 in 6:00 pri hitrosti do 50 kilometrov na uro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomobilska industrija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več