Avtomoto
05.05.2022 10:05
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Policisti ustavili avtonomno vozilo

Policisti so v ameriškem mestu San Francisco ustavili samovozeči avtomobil, ker ta ni imel prižganih luči.
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise

Policija San Francisca je pred kratkim zaradi nedelujočih sprednjih luči ustavila avtonomno vozilo, v katerem na veliko presenečenje policistov ni bilo nikogar.

Videoposnetek incidenta, ki je bil objavljen na Instagramu v začetku tega meseca, je v kratkem času postal svetovni hit, ko je urednik 9to5Google, Seth Weintraub, posnetek delil na svojem osebnem Twitter profilu.

Video prikazuje policista, ki pogleda v sprednje okno Chevy Bolta, predelanega v GM Cruise, in vidno zmeden zaradi pomanjkanja človeških potnikov stopi nazaj do svojega patruljnega avtomobila. Ko se policist umakne, avtonomno vozilo odpelje naprej in prevozi bližnje križišče, preden se ponovno ustavi ob cesti.

“Dobrodošli v prihodnosti,” je Weintraub tvitnil v soboto. “Policaj ustavi avto brez voznika (ker ni luči?)”

Hčerinska družba GM je razkrila več podrobnosti in pojasnila, da je njihovo vozilo delovalo “kot je bilo predvideno.” Policist je kontaktiral podjetje Cruise prek telefonske številke, ki je bila prikazana na avtomobilu.

“Tesno sodelujemo s SFPD pri interakciji z našimi vozili,” je predstavnik podjetja zapisal v tvitu. “Vključno s posebno telefonsko številko, ki jo lahko pokličejo v takšnih situacijah.”

Tovrstni avtonomni taksiji so že več let povsem vsakdanji pojav na kalifornijskih ulicah, kjer so uporabljeni za preizkus novih funkcij in za nudenje brezplačnih prevozov potnikom.

Nova dovoljenja pa omogočajo podjetjem, kot sta GM in Waymo, ustvarjanje dohodka s svojimi storitvami. Cruise je prejšnji mesec dobil zeleno luč za uporabo “nekaterih javnih cest” v San Franciscu med 22:00 in 6:00 pri hitrosti do 50 kilometrov na uro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomobilska industrija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več