Avtomoto
05.05.2022 10:05
Posodobljeno 7 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Policisti ustavili avtonomno vozilo

Policisti so v ameriškem mestu San Francisco ustavili samovozeči avtomobil, ker ta ni imel prižganih luči.
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise

Policija San Francisca je pred kratkim zaradi nedelujočih sprednjih luči ustavila avtonomno vozilo, v katerem na veliko presenečenje policistov ni bilo nikogar.

Videoposnetek incidenta, ki je bil objavljen na Instagramu v začetku tega meseca, je v kratkem času postal svetovni hit, ko je urednik 9to5Google, Seth Weintraub, posnetek delil na svojem osebnem Twitter profilu.

Video prikazuje policista, ki pogleda v sprednje okno Chevy Bolta, predelanega v GM Cruise, in vidno zmeden zaradi pomanjkanja človeških potnikov stopi nazaj do svojega patruljnega avtomobila. Ko se policist umakne, avtonomno vozilo odpelje naprej in prevozi bližnje križišče, preden se ponovno ustavi ob cesti.

“Dobrodošli v prihodnosti,” je Weintraub tvitnil v soboto. “Policaj ustavi avto brez voznika (ker ni luči?)”

Hčerinska družba GM je razkrila več podrobnosti in pojasnila, da je njihovo vozilo delovalo “kot je bilo predvideno.” Policist je kontaktiral podjetje Cruise prek telefonske številke, ki je bila prikazana na avtomobilu.

“Tesno sodelujemo s SFPD pri interakciji z našimi vozili,” je predstavnik podjetja zapisal v tvitu. “Vključno s posebno telefonsko številko, ki jo lahko pokličejo v takšnih situacijah.”

Tovrstni avtonomni taksiji so že več let povsem vsakdanji pojav na kalifornijskih ulicah, kjer so uporabljeni za preizkus novih funkcij in za nudenje brezplačnih prevozov potnikom.

Nova dovoljenja pa omogočajo podjetjem, kot sta GM in Waymo, ustvarjanje dohodka s svojimi storitvami. Cruise je prejšnji mesec dobil zeleno luč za uporabo “nekaterih javnih cest” v San Franciscu med 22:00 in 6:00 pri hitrosti do 50 kilometrov na uro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomobilska industrija

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več