Avtomoto
05.05.2022 10:05
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Policisti ustavili avtonomno vozilo

Policisti so v ameriškem mestu San Francisco ustavili samovozeči avtomobil, ker ta ni imel prižganih luči.
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise
Tudi samovozeči avtomobili morajo upoštevati cestno-prometne predpise

Policija San Francisca je pred kratkim zaradi nedelujočih sprednjih luči ustavila avtonomno vozilo, v katerem na veliko presenečenje policistov ni bilo nikogar.

Videoposnetek incidenta, ki je bil objavljen na Instagramu v začetku tega meseca, je v kratkem času postal svetovni hit, ko je urednik 9to5Google, Seth Weintraub, posnetek delil na svojem osebnem Twitter profilu.

Video prikazuje policista, ki pogleda v sprednje okno Chevy Bolta, predelanega v GM Cruise, in vidno zmeden zaradi pomanjkanja človeških potnikov stopi nazaj do svojega patruljnega avtomobila. Ko se policist umakne, avtonomno vozilo odpelje naprej in prevozi bližnje križišče, preden se ponovno ustavi ob cesti.

“Dobrodošli v prihodnosti,” je Weintraub tvitnil v soboto. “Policaj ustavi avto brez voznika (ker ni luči?)”

Hčerinska družba GM je razkrila več podrobnosti in pojasnila, da je njihovo vozilo delovalo “kot je bilo predvideno.” Policist je kontaktiral podjetje Cruise prek telefonske številke, ki je bila prikazana na avtomobilu.

“Tesno sodelujemo s SFPD pri interakciji z našimi vozili,” je predstavnik podjetja zapisal v tvitu. “Vključno s posebno telefonsko številko, ki jo lahko pokličejo v takšnih situacijah.”

Tovrstni avtonomni taksiji so že več let povsem vsakdanji pojav na kalifornijskih ulicah, kjer so uporabljeni za preizkus novih funkcij in za nudenje brezplačnih prevozov potnikom.

Nova dovoljenja pa omogočajo podjetjem, kot sta GM in Waymo, ustvarjanje dohodka s svojimi storitvami. Cruise je prejšnji mesec dobil zeleno luč za uporabo “nekaterih javnih cest” v San Franciscu med 22:00 in 6:00 pri hitrosti do 50 kilometrov na uro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomobilska industrija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več