Računalništvo, telefonija
21.06.2020 06:39

Deli z drugimi:

Share

Poglejte, kako Apple Watch »izkašljuje« vodo!

Apple Watch oddaja poseben zvok z namenom, da "izkašlja" neželeno vodo iz rež zvočnikov.
Apple Watch oddaja poseben zvok z namenom, da "izkašlja" neželeno vodo iz rež zvočnikov.

Po ocenah številnih strokovnjakov je najboljša pametna ura ta trenutek Apple Watch. To sicer ne preseneča, saj ta poleg številnih možnosti ponuja še vodotesnost. Precej manj uporabnikov pametne ročne ure Apple Watch pa je seznanjenih s tem, da ima ta tudi funkcijo oziroma možnost »izkašljevanja« vode iz vdolbine, kjer se nahajajo zvočniki. Postopek »izkašljevanja« vode je sicer zelo preprost, vendar gledan v počasnem gibanju je še nadvse zanimiv in celo privlačen.

Postopek »izkašljevanja« vode je nujen zaradi tega, da uporabnik zvok po plavanju ali potapljanju sliši enako, ko kot je ura povsem suha. Sistem za zadrževanje vode se sicer aktivira že v trenutku, ko uporabnik prične s plavanjem. Po končani aktivnosti, pa mora uporabnik slediti navodilom na zaslonu, da Apple Watch odda poseben zvok in tako “izkašlja” vodo iz rež zvočnikov.

Nedavno pa je zanesenjak z uporabo posebne kamere zabeležil postopek »izkašljevanja« vode, in sicer s povprečno frekvenco kar 2.000 sličic na sekundo. Videoposnetek je bil izdelan s pomočjo makro objektiva in je bil celo upočasnjen za kar 80 krat. Edinstven posnetek delovanja pametne ročne ure Apple Watch je na voljo spodaj oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/EIEwy8rPik4.


Prijavi napako v članku