Strojna oprema
18.05.2005 11:00

Deli z drugimi:

Share

PoE & UPS za zanesljivo napajanje prek lokalnega omrežja

Hitra rast uporabe internetne telefonije – VoIP in ostalih uporabnih storitev, ki tečejo prek lokalnih omrežij, prinaša s sabo tudi tehnološke rešitve, ki na eni strani uporabniku olajšajo delo, zagotovijo zanesljivost omrežnih naprav ter hkrati znižajo stroške napeljevanja omrežja in vzdrževanja omrežnih naprav. Ena takih rešitev je standard IEEE 802.3af, bolj znan pod komercialnim imenom “Power over Ethernet”, na kratko PoE. Francosko podjetje MGE UPS Systems, je trgu predstavilo v celoten komplet rešitev temelječih na PoE, ki uporabniku zagotavlja zanesljivo in nemoteno delovanje ključnih aplikacij v lokalnem omrežju.

Celoten sistem sestavljajo UPS enota za nemoteno napajanje do 4 ure po izpadu električne energije, PoE Midspan pretvornik z 24 vhodi za priklop omrežnih naprav, programska oprema “Enterprise Power Mangement” za nadzor celotnega omrežja in samodejno zaznavanje priklopa novih omrežnih naprav ter MGE PowerServices™, ki zagotavlja dve oziroma tri letno garancijo za nemoteno delovanje celotnega PoE sistema. Celoten sistem je poleg zanesljivosti delovanja, energijske varčnosti tudi uporabniško prijazen, saj celotna namestitev ne zahteva poznavanje konfiguracij omrežja, te se namreč v načinu Plug&Play nastavijo samodejno.

PoE je tehnološka rešitev, ki združuje prenos podatkov, glasu in električne energije hkratno prek iste napeljave lokalnega omrežja ter predstavlja zanesljiv vir napajanja tako VoIP telefonov, WLAN dostopnih točk kot tudi omrežnih kamer in ostalih v lokalno omrežje povezanih naprav. Uporaba PoE naprav prihrani uporabniku marsikatero delo in strošek posebne električne napeljave za vsako od omrežnih naprav, pa tudi v primerih, ko je za neprekinjeno napajanje vsake od naprav potreben UPS sistem, se z uporabo PoE ta potreba zmanjša na zgolj en UPS sistem, priključen neposredno na PoE vmesnik.


Prijavi napako v članku