Računalništvo, telefonija
10.09.2011 20:23

Deli z drugimi:

Share

Podjetja se poleti izobražujejo

Porast seminarjev v poletnem času potrjuje, da se SAOP-jevi uporabniki kljub kriznim časom in pritiskom po znižanju stroškov, zavedajo pomembnosti vlaganja v poznavanje dodatnih funkcionalnosti programov s katerimi je mogoče znižati stroške.
Porast obiska seminarjev potrjuje, da se SAOP-jevi uporabniki tudi v kriznih časih zavedajo pomembnosti izobraževanja.
Porast obiska seminarjev potrjuje, da se SAOP-jevi uporabniki tudi v kriznih časih zavedajo pomembnosti izobraževanja.

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je v juliju in avgustu izvedlo 37 strokovnih seminarjev o programskih in zakonskih novostih v računovodstvu.

Seminarje, ki so potekali večinoma na sedežu podjetja SAOP v Šempetru pri Gorici in Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani, je obiskalo 512 udeležencev iz 134 podjetij in javnih ustanov, od katerih je bilo največ vodij računovodstva, direktorjev podjetij ter računovodij.

SAOP je v svoj izbor letošnjih poletnih seminarskih vsebin, poleg dobrih praks in naprednih funkcionalnosti, ki jih vgrajuje v spletni računovodski program miniMAX in ERP informacijski sistem iCenter, podal tudi splošna računovodska znanja ter znanja s področja trženja in spletne prodaje.

Najbolj aktiven je bil vroči avgust

Kot kaže velik obisk SAOP-jevih poletnih seminarjev, se podjetja raje odločajo za izobraževanja v tem letnem času, kar je posledica manjšega obsega tekočega dela.

“Organizacije se poletnih seminarjev tradicionalno udeležujejo zaradi želje po osvežitvi in nadgradnji znanja računovodstva in knjigovodstva,” je povedala Urša Žorž, vodja izobraževanj v podjetju SAOP. “Še posebno avgusta so bili izredno dobro zasedeni tudi seminarji, ki so bili namenjeni spoznavanju naprednih funkcionalnosti, saj uporabniki zaradi pomanjkanja časa težko spoznajo vse izboljšave in nove zmožnosti, ki jih ponudi SAOP med letom.”

To je dober pokazatelj, da se uporabniki zavedajo, da lahko s SAOP-jevimi programi bistveno povečajo produktivnost, kar na primer uporabnikom iz vrst računovodskih servisov omogoča povečanje števila strank brez novih naložb v informacijski sistem ter povečanja števila sodelavcev.

Kljub krizi še večja udeležba kot lani

Seminarjev se je udeležilo skupno 134 organizacij v primerjavi s 75 lani, od tega se je za obisk seminarjev za ERP informacijski sistem iCenter odločilo 58,8 odstotka več organizacij, medtem ko se je za vsebine, ki se nanašajo na spletni računovodski program miniMAX udeležilo kar 120,8 odstotka več organizacij kot leta 2010.

Porast obiska potrjuje, da se SAOP-jevi uporabniki tudi v kriznih časih, ob velikih pritiskih na znižanje stroškov, zavedajo pomembnosti vlaganja v znanje. “Organizacijam, ki vlagajo v znanje zaposlenih smo se približali ne le z aktualnimi in kakovostnimi vsebinami, temveč tudi z ugodnimi cenami,” je še povedala Urša Žorž.

Širok nabor seminarskih vsebin je ob tem ustvaril pomembno dodano vrednost, saj so organizacije lahko na seminarje poslale več zaposlenih, ki so tako pridobili ustrezna specialna znanja za nadaljnji razvoj svojih kompetenc.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAOP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SAOP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SAOP - Računalniški programi  za računovodstvo, knjigovodstvo, izdajanje računov, potni nalogi, trgovina, računovodski servis, obrtnik

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAOP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku