Računalništvo, telefonija
21.01.2019 06:45

Deli z drugimi:

Share

Poceni iPhone SE se je ponovno znašel na prodajnih policah trgovin

Apple se želi znebiti zastarelih telefonov iPhone SE.
Apple se želi znebiti zastarelih telefonov iPhone SE.

Na spletu se že dlje časa govori o novi različici poceni pametnega mobilnega telefona iPhone, ki naj bi ga Apple razkril v teku letošnjega leta. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu iPhone SE 2, ki bo nadomestil zdajšnji iPhone SE, ki je na trgu prisoten že dve leti in temelji na obliki iz leta 2012. Ta se sicer danes še vedno zelo dobro prodaja, zato ne preseneča, da ga je podjetje Apple ponovno ponudilo v prodajo v Združenih državah Amerike. Tu ne gre za razprodajo starih oziroma obnovljenih modelov, ampak povsem novih telefonov iPhone SE.

Američani lahko novi iPhone SE kupijo že za preračunanih 219 evrov (32 gigabajtna različica, kar je za preračunanih 88 evrov manj od začetne prodajne cene. Še večjega popusta je deležna različica s 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika, saj so se od nje ameriški trgovci pripravljeni ločiti že za preračunanih 262 evrov, kar je kar preračunanih 175 evrov manj od začetne maloprodajne cene. Mnogi poznavalci so prepričani, da je to jasen in nedvoumen znak na to, da je prišel čas za novi iPhone SE.

Glede na najnovejše spletne govorice, pametni mobilni telefon Apple iPhone SE 2 ne bo razpolagal s tehnologijo za odklep telefona FaceID in bo ohranil gumb na spodnji strani telefona z bralnikom prstnih odtisov. Novost bo po vsej verjetnosti imela zadnjo stranico ohišja stekleno, kar pomeni, da bo po vsej verjetnosti opremljen z brezžičnim polnjenjem. Poleg tega naj bi imela še 3,5-milimetrski priključek za klasične žične slušalke, kar sicer nekoliko preseneča, saj je podjetje Apple že pred časom napovedalo, da se je temu priključku povsem odpovedalo. Zaslon naprave pa naj bi po diagonali meril okoli 10,7-centimetrov oziroma 4,2-palcev, sama ločljivost pa naj bila visoka.

Novi pametni mobilni telefon Apple iPhone SE 2 naj bi za zajem fotografij ponujal digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, za poganjanje aplikacij pa bo na voljo Applov procesor A10 Fusion. Cena novosti bo zagotovo precej višja v primerjavi z zdajšnjim modelom, a po vsej verjetnosti ne bo presegla 500 evrov za vstopno različico.


Prijavi napako v članku