Tipkovnice in miške
18.04.2012 22:01
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po zaslonih še računalniške miške na dotik

Bodo miške na dotik kmalu iz trga izpodrinile klasične glodavce?
Bodo miške na dotik kmalu iz trga izpodrinile klasične glodavce?

Podjetje Logitech je pred kratkim ponudilo v prodajo revolucionarno računalniško miško, ki je dobesedno prevzela računalničarje širom sveta. Tu govorimo o računalniški miški Logitech Touch Mouse M600, ki se od običajnih mišk razlikuje po tem, da ima na dotik občutljivo površino. To pomeni, da ta omogoča upravljanje računalnika kar z dotikom.

Računalniška miška Logitech Touch Mouse M600 omogoča enostavno drsenje (scrollanje) po dokumentih in spletnih straneh. Za to namreč zadošča le zdrs s prstom vzdolž površine na dotik. Tekoče drsenje omogoča programska oprema Logitech Flow Scroll. Podjetje Logitech zagotavlja, da je upravljanje z novincem povsem primerljivo z drsenjem po zaslonih na dotik, s katerim so opremljeni pametni mobilni telefoni in tablični računalniki.

K praktičnosti računalniške miške Logitech Touch Mouse M600 pripomoreta še simetrična oblika in izjemno majhen sprejemnik, preko katerega je na računalnik mogoče priključiti do šest Logitechovih brezžičnih naprav. Novinca lahko uporabljamo tako z eno kot dvema baterijama velikosti AA. Pri prvi možnosti bo avtonomija delovanja znašala le tri mesece, pri drugi pa kar šest mesecev. Maloprodajna cena računalniške miške Logitech Touch Mouse M600, ki se lahko pobaha še s tipalom ločljivosti 1000 točk na palec, se pri nas giba okoli 62 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Logitech miške miške za računalnik

Prijavi napako v članku