Tablični računalniki
14.03.2012 07:52

Deli z drugimi:

Share

Po novem iPadu še tablica iPad Mini?

Apple iPad Mini bi zagotovo na glavo postavil celoten trg tabličnih računalnikov!
Apple iPad Mini bi zagotovo na glavo postavil celoten trg tabličnih računalnikov!

Le nekaj dni za tem, ko je podjetje Apple na dogodku v San Franciscu predstavilo tretjo različico tabličnega računalnika iPad, so se na svetovnem spletu pojavile govorice o tem, da naj bi kmalu ugledali še njegovo miniaturno različico. Novico o prihodu tabličnega računalnika iPad Mini naj bi sprožil eden izmed vodilnih mož podjetja Samsung. Prihod manjšega iPada ni tako nemogoč, kot se morda zdi na prvi pogled, saj se v zadnjem času veliko računalničarjev odloča za nakup tabličnih računalnikov s 7-palčnimi (17,8-centimetrskimi) zasloni.

Spletne govorice nakazujejo na to, da naj bi bil Applov tablični računalnik iPad Mini opremljen s 7,85-palčnim (19,9-centimetrskim) zaslonom. Ker naj bi tu šlo za Retina zaslon, bo ta po vsej verjetnosti izrisoval slike z ločljivostjo 1.024 x 768 točk. To dejansko pomeni 166 slikovnih pik na palec. Ločljivost naj bi bila torej le malenkostno večja od zaslona, s katerim je opremljena 7-palčna tablica Samsung Galaxy Tab 2. Tablica iPad Mini pa naj bi bila v primerjavi z obstoječimi rešitvami precej tanjša in lažja, kar bo olajšalo njeno prenosljivost.

Strojna oprema tablice iPad Mini naj bi bila enaka kot pri tabličnem računalniku iPad 2. Čeprav se za Apple morda sliši nekoliko nenavadno, naj bi bilo potrebno za novost v prosti prodaji odšteti le med preračunanih 190 in 230 evrov. Čeprav za evropski trg to pomeni med 250 in 300 evri, je cena, vsaj glede na to, da gre za Applov izdelek, relativno nizka. Ta naj bi dejansko predstavljal neposredno konkurenco Googlovi tablici, ki naj bi na trg prispela še pred poletjem. Upajmo, da pri tabličnem računalniku iPad Mini ne gre zgolj za spletne govorice.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku