Igre
12.05.2021 11:34
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 5 bo težko dobiti tudi v letu 2022

Povpraševanje po igralni konzoli Sony Playstation 5 je preseglo tudi največje napovedi.
Povpraševanje po igralni konzoli Sony Playstation 5 je preseglo tudi največje napovedi.

Konec lanskega novembra so največji ljubitelji konzolnih iger končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol vseh časov – Sony PlayStation 5. Povpraševanje po njej je precej večje od pričakovanj. Od začetka prodaje novosti pa do konca letošnjega marca je računalniškemu gigantu skupno uspelo prodati kar 7,8 milijona igralnih konzol. Če bi jih bilo na voljo več, so poznavalci prepričani, da bi podjetju Sony uspelo prodati prav vse konzole.

Zaradi velikega povpraševanja po igralni konzoli Sony PlayStation 5 bo ta po vsej verjetnosti še dlje časa težko dosegljiva. Strokovnjaki so prepričani, da bo povpraševanje po novi konzoli tudi v letu 2022 precej večje od ponudbe. Ljubitelji iger namreč zaupajo igralni konzoli PlayStation, saj jih doslej še ni pustila na cedilu. To dokazuje tudi število novih naročnikov na storitev PlayStation Network: številka se je iz 109 milijonov povečala na kar 114 milijonov – v zgolj treh mesecih.

Čeprav bo Sony le stežka zadovoljil povpraševanje po novi igralni konzoli PlayStation 5, bo vseeno poskušal izboljšati ponudbo novosti. To naj bi dosegel s pripravo novega procesorja. Medtem ko je zdajšnji procesor AMD izdelan s pomočjo 7-nanometrske tehnologije, bo novi izdelan s pomočjo 6-nanometrske tehnologije. Uporaba naprednejše proizvodne tehnologije bo namreč omogočala izdelavo več procesorskih jeder na eni silicijevi plošči, kar posledično pomeni več procesorjev.

Novi procesor naj bi za Sony izdelalo podjetje TMSC, ki ima na voljo vso tehnologijo za prehod s 7-nanometrske proizvodne tehnologije procesorjev na 6-nanometrsko. Pri podjetju TMSC naj bi nov proizvodni proces zagnali v drugem tromesečju letošnjega leta, kar pomeni, da bodo prvi procesorji za vgradnjo v igralne konzole PlayStation 5 nared še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku