RAM
04.09.2009 10:05

Deli z drugimi:

Share

Platforma AMD za najzahtevnejše

Bo podjetju AMD vendarle kmalu šlo na bolje?
Bo podjetju AMD vendarle kmalu šlo na bolje?

Platforma AMD Dragon, ki obsega procesor Phenom II, grafično kartico Radeon HD družine 4000 in vezno čipovje 790GX, trenutno predstavlja najboljšo razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ker se železo kuje dokler je vroče, je podjetje AMD za naslednje leto že napovedalo prihod dostojnega naslednika platforme Dragon, ki nastaja pod tovarniško oznako Leo.

Nova platforma bo opremljena z zmogljivim in energijsko varčnim procesorjem s podnožjem Socket AM3, ki bo izdelan s pomočjo 45-nanometrske tehnologije ter veznim čipovljem 890FX/GX in južni mostom SB850. Novo vezno čipovje naj bi prineslo občutno povečanje zmogljivosti v načinu Crossfire in polno podporo funkcionalnosti Hybrid Crossfire. Poleg tega naj bi bilo s pomočjo funkcionalnosti AMD Fusion II mogoče v polni meri koristiti vse napredne možnosti za navijanje procesorja.

Celoto bo zaključevala še grafična kartica družine Radeon HD 5800, ki bo v polni meri združljiva s prihajajočo Microsoftovo knjižico DirectX 11. Nova grafična kartica bo ljubiteljem računalniških iger prinesla, poleg višje zmogljivosti, še napredno tehnologijo senčenja Shader Model 5.0 in bogato paleto novih grafičnih učinkov. Nova grafična zverina podjetja AMD/ATI naj bi bila kot prva opremljena s kar 384-bitnim pomnilniškim vodilom, s čimer naj bi podatkovna propustnost grafičnih pomnilnikov GDDR5 znašala kar 240 gigabajtov na sekundo.


Prijavi napako v članku