Računalništvo, telefonija
23.10.2020 08:00
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Planiranje dela je lahko enostavno in pametno

.. Planiranje dela v podjetjih je lahko pravi projekt. Predvsem tam, kjer je zaposlenih veliko in urnik kompleksen. S pravo rešitvijo pa lahko postane otročje lahko ..
Planiranje dela je lahko enostavno in pametno
Planiranje dela je lahko enostavno in pametno

Podjetja in zavodi z večizmenskimi delovnimi procesi so odličen primer, kjer se lahko pri planu dela zaplete. Tak delovni ritem je značilen predvsem v zdravstvu, oskrbi in negi, trgovini, industriji, turizmu in gostinstvu ter v podjetjih, ki se ukvarjajo z varnostjo.

Samodejno planiranje

Z rešitvijo plandela.si boste s pomočjo intuitivnega tabelaričnega vmesnika hitro in učinkovito vnesli delovni razpored. Še več. Programu lahko prepustite, da samodejno izdela uravnotežen in skladen razpored. Samodejna izdelava delovnih razporedov vam bo prihranila veliko časa, hkrati pa bo razpored za zaposlene optimalen. To pride posebej do izraza pri večjem številu zaposlenih ter pri kompleksnih pravilih razporejanja.

Svetovna novost: samodejno planiranje delavcev

Reševalna postaja UKC-LJ že več kot leto dni uporablja rešitev za samodejno izdelavo delovnega razporeda za več kot 100 reševalcev. Samodejno planiranje pa vpeljujejo tudi v drugih večjih organizacijah in podjetjih v Sloveniji, kjer želijo optimizirati proces planiranja.

Aplikacijo odlikuje enostaven vnos razporeda, ki je prikazan v tabeli, urejeni po zaposlenih ali po izmenah in deloviščih. Izbira in spreminjanje celic poteka podobno kot v Excelovi tabeli – hitro, učinkovito in uporabniku prijazno.

Pri tem so uporabnikom na voljo ključni podatki, potrebni za razporejanje, kot so stanje dopusta, delovnih ur, število zaposlenih in povzetki števila izmen, ki jih je opravil posameznik.

Vedno v skladu z zakonom

Posebej moramo poudariti samodejno preverjanje zakonskih omejitev. Z rešitvijo plandela.si s tem ne bo težav. Vemo namreč, da je ročno preverjanje zamudno in se pogosto sploh ne izvaja, zato bo aplikacija to storila namesto vas – pri izdelavi in spreminjanju razporeda bo sproti preverjala skladnost. Morebitno kršitev bo takoj prikazala v razporedu, vključno s podrobno razlago. Preverja najmanjši počitek med dvema zadolžitvama, najmanjši tedenski počitek, proste vikende, omejitev delovnih ur …

Registracija prisotnosti zaposlenih

Registracija prisotnosti zaposlenih lahko poteka s pomočjo identifikacijske kartice in terminala, lahko pa tudi z uporabo mobilnega telefona ali računalnika. Podpira tudi možnost integracije z obstoječim sistemom registracije delovnega časa in kontrole pristopa.

Beleženje lahko omejite na vnaprej določene lokacije, omrežja ali računalnike, in tako zagotovite, da so ob beleženju zaposleni dejansko na svojem delovnem mestu.

Aplikacija pozna vsa pravila beleženja in o kršitvah obvešča vodje, prikaže pa jih tudi zaposlenim in tako pripomore k zmanjšanju kršitev.

Kjerkoli in kadarkoli

Še ena odlična funkcionalnost – zaposleni lahko prek spletnega portala ali registracijskega terminala oddajo želje in najave, ki so nato prikazane v razporedu. Tako je komunikacija obojestranska, vodja pa se lahko potem odloči, ali bo želje upošteval ali ne.

O razporedih in spremembah so zaposleni obveščeni tudi po e-pošti, razpored pa jim je vedno na voljo na spletnem portalu in registracijskem terminalu. Tako lahko do svojega razporeda in ostalih informacij dostopajo vedno in povsod – tudi na svojem mobilnem telefonu.

Preprost obračun in analiza

Plače boste lahko za vse zaposlene obračunali z nekaj kliki z upoštevanjem vseh plačnih dodatkov na podlagi dejanskega razporeda in zabeleženih registracij. Prav tako aplikacija omogoča izvoz v računovodske programe za obračun plač.

Plandela.si omogoča izdelavo podrobnih analiz na nivoju zaposlenih, oddelkov in celotne organizacije. S pomočjo analiz boste lažje izboljšali delovne procese.

Več na www.plandela.si (P.R.)


Prijavi napako v članku