Spletni brskalniki
03.05.2021 09:11

Deli z drugimi:

Share

Plačevanje kriptovalut kar s sistemom PayPal

Plačevanje za nakup kriptovalut še nikoli ni bilo enostavnejše!
Plačevanje za nakup kriptovalut še nikoli ni bilo enostavnejše!

Podjetje PayPal je pred časom uporabnikom omogočilo plačevanje blaga in storitev z uporabo priljubljenih kriptovalut. Novo storitev so poimenovali “Checkout with Crypto”. Med podprtimi kriptovalutami zaenkrat najdemo Bitcoin, Ethereum, Litecon in Bitcoin Cash. Gre za to, da PayPal brez stroškov pretvori kriptovalute v ameriške dolarje, uporabnik pa izvede plačilo. Če pa trgovec ne sprejema ameriških dolarjev, PayPal pretvori dolarje v izbrane denarne valute.

Ker uporabniki plačilnega sistema PayPal obožujejo kriptovalute, ne preseneča, da se je nanje obrnila tudi priznana ameriška borza s kriptovalutami oziroma menjalnica Coinbase. Novost uporabnikom dejansko omogoča, da nakup kriptovalut opravijo kar preko plačilnega sistema PayPal. Trenutno je omejitev na transakcijo postavljena na preračunanih 20.800 evrov. V bližnji prihodnosti pa naj bi bila ta omejitev postavljena še precej višje.

Nova možnost se bo uporabnikom samodejno prikazala v njihovem Coinbase računu, a le v primeru, da bo imel uporabnik na voljo dovolj denarja za izvedbo transakcije. Trenutno je možnost na voljo le v Združenih državah Amerike, kmalu pa naj bi bila na voljo še drugod po svetu. Upajmo, da bo kmalu na voljo tudi slovenskim ljubiteljem kritovalut.


Prijavi napako v članku