Računalništvo, telefonija
03.12.2007 12:45
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pisarniški delavci besnijo nad nesmiselnimi sestanki

Najnovejša raziskava pisarniškega besa, ki jo je naročil Canon Europe, je pokazala, da so glavni razlog za nezadovoljstvo v evropskih pisarnah dolgi in nesmiselni sestanki.

Raziskava podjetja ICM Research je zbrala težave, ki jezijo pisarniške delavce, in analizirala vedenje ter izkušnje skoraj 2.000 zaposlenih po vsej Evropi. Izsledki raziskave so pokazali, da so več kot štirje od petih (83 odstotkov) evropskih pisarniških delavcev videli sodelavca izgubiti živce na delovnem mestu. Zaposleni v nordijskih deželah veljajo za najbolj umirjene evropske delavce, saj jih je samo 68 odstotkov vprašanih opazilo vidno jeznega sodelavca. Italija pa po drugi strani potrjuje svojo zloglasno temperamentnost, saj je skoraj vsak pisarniški delavec (94 odstotkov) že videl nekoga v pisarni izgubiti živce. V povprečju je skoraj dve tretjini (63 odstotkov) vprašanih priznalo očitno razburjenost na delovnem mestu, kar poudarja dejstvo, da je pisarniški bes resen fenomen v večini evropskih pisarn.

Dolgi ali nesmiselni sestanki so glavni razlog za izgubo potrpljenja mnogih pisarniških delavcev – jezijo kar polovico evropskih pisarniških delavcev. Z enostavnim skrajšanjem in zmanjšanjem pogostosti sestankov je mogoče izločiti glavni dejavnik, ki povzroča nezadovoljstvo med zaposlenimi. Grdo vedenje in nevljudnost na delovnem mestu jezita skoraj polovico vprašanih (48 odstotkov), izkazalo pa se je tudi, da sta najpogostejši vzrok za izgubljanje živcev ali izražanje fizičnih znakov jeze. Zaposlene pestijo tudi pomanjkanje podpore nadrejenih ali sodelavcev, pisarniška politika in slabo uravnana temperatura v pisarnah. Težave s tiskalniki in informacijsko tehnologijo so se prav tako izkazale kot pogost povod pisarniških frustracij, saj jezijo tretjino zaposlenih (30 oziroma 28 odstotkov).

Zaposleni se v jezi najpogosteje znašajo nad svojimi mizami in pisarniškim materialom, kot so spenjači in pisala. 12 odstotkov tistih, ki so očitno izgubili živce v pisarni, je svojo jezo streslo nad tiskalnik.

60 odstotkov vprašanih je mnenja, da razporeditev pisarn povečuje raven stresa, 19 odstotkov pa meni, da občutno poveča stres. Najbolj je to očitno v Španiji, kjer je o tem prepričanih 79 odstotkov vprašanih.

20 odstotkov evropskih zaposlenih se je jezilo nad časom, potrebnim za iskanje in pridobivanje dokumentov iz omrežja podjetja. 24 odstotkov pisarniških delavcev pa je prepričanih, da bi hiter in enostaven dostop do dokumentov naredil njihovo pisarno prijaznejšo.

Kakšno pa je stanje v vaši pisarni?


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več