Računalništvo, telefonija
29.08.2012 14:26

Deli z drugimi:

Share

Piratski zaliv ponudil brezplačen VPN

Spletna storitev PrivitizeVPN šifrira promet in ponudnikom spletnih storitev onemogoča vpogled vanj.
Spletna storitev PrivitizeVPN šifrira promet in ponudnikom spletnih storitev onemogoča vpogled vanj.

Zaradi številnih jalovih poskusov, da bi uničili spletno stran The Pirate Bay, se številna sodstva širom sveta v zadnjem času odločajo za veliko bolj radikalni ukrep. Ta lokalnim ponudnikom dostopa do svetovnega spleta namreč nalagajo, da morajo blokirati dostop do priljubljene spletne strani. Ker ob tem nekateri ponudniki za nameček še nadzirajo promet njihovih uporabnikov, so se upravljavci spletne strani The Pirate Bay odločili, da jim vrnejo milo za drago.

Piratski zaliv je uporabnikom njegovih storitev preko tretjega ponudnika namreč pričel ponujati brezplačno spletno storitev navideznega zasebnega omrežja (VPN). Ta uporabnikom omogoča prenos datotek torrent brez skrbi, da bi jih ponudniki dostopa do svetovnega spleta odkrili ter jih prijavili izvršilni oziroma sodni veji oblasti. Storitev PrivitizeVPN Piratski zaliv v celoti financira preko spletne iskalne vrstice Babylon. Ta je že vgrajena v namestitveno datoteko programske opreme PrivitizeVPN.

Program za dostop do spletne storitve navideznega zasebnega omrežja je trenutno na voljo le za uporabnike operacijskega sistema Windows. Kmalu naj bi bil na voljo že za sisteme Mac OS X in Linux. Namestitveni paket PrivitizeVPN je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/lc7Et. Uporaba novosti je nadvse enostavna, saj se večina stvari izvede samodejno. Spletna storitev PrivitizeVPN naj bi bila, vsaj po zagotovili uporabnikov, varna in brez škodljivih programskih kod.


Prijavi napako v članku