Računalništvo, telefonija
19.06.2019 11:00

Deli z drugimi:

Share

Pice bo kupcem kmalu dostavljalo kar avtonomno vozilo!

Pri ameriškem podjetju Domino's pa so nedavno sprejeli odločitev, da bodo njihovim strankam pice dostavljali kar s samovozečimi vozili
Pri ameriškem podjetju Domino's pa so nedavno sprejeli odločitev, da bodo njihovim strankam pice dostavljali kar s samovozečimi vozili

Dejstvo je, da živimo v družbi, ki je obsedena s takšno ali drugačno obliko dostave. Pa naj bo to dostava hrane, oblek, živil ali česarkoli drugega, ljudje imamo radi, da dobimo stvari pred vrata. V ZDA že obstaja kar nekaj ponudnikov različnih oblik dostave za različne namene: Amazon Prime, Postmates, Grubhub, Uber Eats in druga. Pri ameriškem podjetju Domino’s pa so nedavno sprejeli odločitev, da bodo njihovim strankam pice dostavljali kar s samovozečimi vozili, pri čemer bodo uporabljali samodejno vozeča vozila podjetja Nuro.

Sodelovanje med podjetjema Domino’s in Nuro se bo začelo konec letošnjega leta, prvo ameriško mesto, kjer bo storitev na voljo, pa bo Houston v ameriški zvezni državi Teksas. Samodejno vozeča vozila bodo strankam pice dostavljala po naročilu, pri čemer bo še vedno ohranjena klasična oblika dostave. Avtonomna dostava pa bo potekala na način, da bo vozilo kupce pričakalo pred njihovimi stanovanji, poseben predal pa se bo na avtonomnem vozilu odklenil z uporabo številke PIN, ki bo kupci razkrita šele po izvedbi naročila.

Domino’s dostavi okoli 3 milijone pic na dan in je vodilni na ameriškem trgu, kar pomeni, da bo od tega posla velilko imelo tudi podjetje Nuro. Tovrstna vozila bodo sprva spremljali zaposleni v drugem avtomobilu, nekoliko kasneje pa bodo ta vozila »poslanstvo« opravljala povsem samodejno. Da bi zmanjšali možnost trčenja, pa se bodo vozila Nuro premikala s hitrostjo, ki bo manjša od 40 kilometrov na uro.


Prijavi napako v članku