Triki in nasveti
10.02.2012 14:48

Deli z drugimi:

Share

Kako varno pisati kratka sporočila SMS med hojo?

iType2Go Pro
iType2Go Pro

Pisanje kratkih sporočil SMS med hojo ni ravno pametno opravilo. To se namreč kaj hitro lahko konča z nesrečo, saj naša pozornost ni povsem usmerjena na dogajanje pred nami. Pri tem se lahko na primer spotaknemo od robnik pločnika, zaletimo v mimoidočega, stopimo na cesto pred avtomobil, pademo v nezavarovan jašek in podobno.

Če med hojo resnično ne morete brez pisanja kratkih sporočil SMS, vam priporočamo, da si na pameten mobilni telefon namestite program, ki omogoča, da med pisanjem kratkih sporočil SMS spremljate dogajanje pred seboj. To pravzaprav omogoča kamera, vgrajena v mobilni telefon. Te aplikacije so na voljo tako za iPhone kot Android.

Če ste ponosen lastnik Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone, vam priporočamo, da si namestite programsko opremo Type n Walk (http://goo.gl/JPsQ0), iType2Go (http://goo.gl/GGgEV) ali Email’nWalk (http://goo.gl/ctFut). Te namreč omogočajo brezskrbno tipkanje celo med hojo ali tekom. Uporabniki mobilnih naprav Android pa lahko posežete po programski opremi Transparent Screen (http://goo.gl/SYKno). Aplikacija namreč naredi telefon »prosojen«, saj na zaslonu prikazuje vse, kaj se dogaja za telefonom. Tako poleg vseh ostali stvari, ki jih počnete, opazujete tudi okolico in se lahko pravočasno umaknete vsem nevarnim oviram na poti.

Neglede na uporabnost zgoraj navedenih aplikacij, vam toplo priporočamo, da mobilnika za pisanje in branje kratkih sporočil SMS ne uporabljate med vožnjo. S tem se bo namreč vaša odzivnost zmanjšala za kar 35 odstotkov. To je precej več od tistih oseb, ki so pod vplivom alkohola ali mamil, saj so njihove odzivnosti v povprečju zmanjšane za 12 odstotkov oziroma 21 odstotkov. Torej previdno in po pameti!


Prijavi napako v članku