Telefoni
13.09.2013 05:49
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi modularni pametni mobilni telefon!

Pametni mobilnik Phonebloks je pisan na kožo tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj ga lahko enostavno nadgradimo z zmogljivejšimi komponentami ali prilagodimo našim potrebam. Če bo šlo vse po sreči, bi lahko novost prispela na prodajne police trgovin še pred koncem leta.
Modularni mobilnik Phonebloks se vam bo zlahka prikupil!
Modularni mobilnik Phonebloks se vam bo zlahka prikupil!

Pametni mobilni telefoni so postali nepogrešljivi spremljevalci vsakega izmed nas, saj so opremljeni z bogato paleto možnosti tako za delo kot za preživljanje prostega časa. Kljub temu nam ti povzročajo nemalo preglavic, saj se hitro poškodujejo in zastarajo hitreje kot bi si to dejansko želeli. Zaradi tega so nadobudni strokovnjaki pripravili prvi modularni pametni mobilni telefon, ki bi lahko na prodajne police trgovin prispel še pred koncem leta.

Pametni mobilni telefon Phonebloks odlikujejo strojne komponente, ki so medsebojno ločene in jih lahko hitro zamenjamo, kot so na primer zaslon, digitalni fotoaparat, bliskavica, procesor, grafična kartica, sistemski pomnilnik, baterija, zvočnik in še mnogo več. Na ta način ga lahko nadgradimo z zmogljivejšimi komponentami ali prilagodimo našim potrebam. Zamenjava strojnih komponent je enostavna, za izvedbo celotnega postopka v praksi pa potrebujemo zgolj en izvijač.

Inovativno zamisel podjetja Phonebloks si lahko ogledamo na njihovi spletni strani (http://goo.gl/XVN4KH), medtem ko je video posnetek dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/9YmNy7. Upajmo, da bo novost kaj kmalu postala realnost in da jo bo moč kupiti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku