28.06.2012 00:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet skrivnih funkcij, ki jih mora poznati vsak uporabnik Samsunga Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 je vsestransko uporaben mobilnik.
Samsung Galaxy S3 je vsestransko uporaben mobilnik.

Pametni mobilni telefon Galaxy S3, ki ga je Samsung predstavil konec letošnjega aprila, gre odlično v prodajo. V slabih treh mesecih od pričetka trženja bo namreč trgovcem uspelo prodati skupno že dobrih 10 milijonov naprav. Ta gre odlično v prodajo tudi pri nas, saj poleg zmogljive strojne opreme ponuja še bogato paleto izjemno uporabnih funkcionalnosti.

Če želimo prednosti pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S3 izkoristiti v celoti, moramo seveda poznati tudi njegove najbolj skrite funkcionalnosti. Te bodo marsikateremu uporabniku supermobilnika Android precej poenostavile vsakdanje upravljanje z njim. V nadaljevanju si zato poglejmo pet skritih funkcionalnosti mobilnika Samsung Galaxy S3.

1. Uporaba gumba »domov« za odgovarjanje na klice

Čeprav gumba »domov« privzeto ni mogoče uporabiti za odgovarjanje na klice in njihovo zaključevanje, lahko to funkcionalnost vključimo na sila enostaven način. To naredimo s klikom na »Settings«, »Accessibility« in »Call Answering/ending« ter izbiro možnosti »Answering key«.

2. Prehod iz tekstovnega načina v govorni brez tipkanja

Funkcionalnost »Direct Call« vam omogoča vzpostavitev govornega klica z nekom, s katerim si izmenjujete tekstovna sporočila. Ko boste med pisanjem sporočil naslonili mobilnik na uho, bo ta samodejno poklical sogovornika. Ta funkcionalnost vam bo prišla v poštev, ko boste sredi pisanja dolgega teksta na mobilnik prišli do spoznanja, da bi bilo bolje, če osebo kar pokličete.

3. Preprečitev izklopa zaslona, ko gledamo vanj

Ni slabšega občutka kot ta, da nam sredi branja zanimivega članka na spletu ali elektronske knjige zaslon zatemni zaradi izteka časa. To bomo preprečili z vključitvijo funkcionalnosti Smart Stay. Ta namreč prepozna, kdaj na mobilniku izvajamo posamezna opravila in sicer preko spletne kamere. Ko bomo na primer brali elektronsko knjigo ali brskali po spletu, bo mobilnik samodejno ohranil svetel zaslon z izključitvijo funkcije izklopa zaslona. Funkcionalnost Smart Stay najdemo v meniju Settings pod Display.

4. Zajem zaslonske slike s premikom prsta

Če želite s prijatelji deliti zaslonsko sliko, je to z mobilnikom Samsung Galaxy S3 nadvse lahka naloga. Za to zadošča premik prsta od levega zgornjega kota proti desnemu. Vse zaslonske slike se bodo samodejno shranile v galerijo.

5. Večopravilnost med gledanjem videoposnetkov

Funkcionalnost Pop Up Video omogoča uporabnikom gledanje videoposnetkov tudi med tem, ko deskajo po svetovnem spletu ali uporabljajo aplikacije. To je seveda mogoče le z uporabo privzetega večpredstavnostnega predvajalnika. Za vključitev funkcionalnosti Pop Up Video zadošča, da med predvajanjem videoposnetka kliknemo na ikono, ki se nahaja spodaj desno. Videoposnetke se bo nato pričel predvajati v pomanjšanem načinu. To okno lahko poljubno premikamo po zaslonu. Za povečanje okna pa zadošča le en klik nanj.


Prijavi napako v članku