Računalništvo, telefonija
16.12.2012 12:33

Deli z drugimi:

Share

Pazljivo pri uporabi Klik NLB

Pri SI-CERT-u so danes opozorili na različico zlonamernega programa SpyEye, ki cilja tudi na uporabnike spletne banke Klik NLB.
Pazljivo pri uporabi Klik NLB
Pazljivo pri uporabi Klik NLB

Trojanski konj SpyEye na računalnikih krade zaupne informacije, v konkretnem primeru so to uporabniški podatki za prijavo v Klik NLB (uporabniško ime, geslo, dodatno geslo) ter digitalni certifikat.

Trojanski konj SpyEye uporablja tehnike, ki so značilne za korenske komplete, svoje datoteke pa pred uporabnikom skrije. Trojanec svojo zlonamerno kodo doda tudi v legitimna procesa explorer.exe in svchost.exe, kar še dodatno oteži zaznavo in odstranitev grožnje.

Uporabniki protivirusni programov ESET Smart Security in ESET NOD32 Antivirus ste pred okužbo varni, saj ESET grožnjo prepozna in ustrezno zaustavi. Vsekakor pa vam pri uporabi spletnih bank priporočamo večjo previdnost.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku