Računalništvo, telefonija
16.05.2012 14:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Parkirni prostor ni (več) težava

EasyPark Mobile je celovit parkirni sistem zasnovan na SaaS metodologiji
EasyPark Mobile je celovit parkirni sistem zasnovan na SaaS metodologiji

S problemi uporabe klasičnih parkirnih sistemov se srečujemo tako vozniki kot občine oz. ponudniki parkirnih storitev. Problemi voznikov so iskanje prostega parkirnega mesta, kompleksnost postopka plačevanja, cena parkiranja, navsezadnje je običajno potrebno parkirni čas določiti vnaprej, kar lahko povzroči kazen zaradi prekoračitve plačanega časa. Z druge strani se ponudniki parkirnih storitev srečujejo z drugačno vrsto težav: redni vzdrževalni stroški, vandalizacija parkirnih avtomatov, goljufije pri plačevanju … na koncu, vendar ne manj pomembno pereč problem večjih občin so prometne gneče v centrih mest – statistične raziskave dokazujejo namreč, da je velik odstotek gneče v centrih mest rezultat voznikov, ki iščejo prosta parkirna mesta.

Prednosti

EasyPark Mobile prinaša veliko prednosti glede na zatečene sisteme tako voznikom kot tudi parkirnim ponudnikom oz. občinam in redarjem.

Nekatere od prednosti so ekonomičnost (plača se dejanski čas parkiranja), enostavna prijava in uporaba, pestra izbira intuitivnih uporabniških vmesnikov (aplikacija za pametne telefone, SMS servisi, sisrtem za interaktivni glasovni odziv ter spletni vmesnik).

Arhitektura

EasyPark Mobile je zasnovan po SaaS vzorcu dobave programske opreme, kar pomeni, da se odjemalcem ponuja kot storitev.

UporabniškE izkušnje

V rešitvi so uporabljene sodobne tehnologije, ki omogočajo končnim uporabnikom z uporabo pametnih mobilnih naprav prijazno uporabniško izkušnjo, hitro, učinkovito in optimalno iskanje parkirnega mesta ter ekonomično parkiranje in izvedbo plačila. Po drugi strani je sistem ekološko prijazen, saj značilno niža prometno gnečo v mestih ter eliminira uporabo papirja. Več informacij.


Prijavi napako v članku