Programska oprema
10.11.2005 10:36

Deli z drugimi:

Share

Panda z novo serijo zaščitnih sistemov za podjetja

Družba Panda Software je najavila dostopnost prvih beta različic nove serije zaščitnih sistemov pred grožnjami z interneta, namenjenih podjetjem.

Z nadaljevanjem naporov svojih zaščitnih inovacij in stalnih izboljšav zaščite za podjetja je Panda Software v novo različico vključila Panda ClientShield s tehnologijami TruPrevent. To je celovit zaščitni sistem gostitelja pred vdori (HISP – host intrusion prevention system) za delovne postaje in prenosnike.

Celovita zaščita integrira protivirusno zaščito, zaščito pred vohunskim programjem, osebno požarno pregrado, zaščito pred neželeno e-pošto (spamom), ribarjenjem, skupaj s proaktivnimi tehnologijami TruPrevent. Tako ponuja integralni zaščitni sistem za boj z znanimi in neznanimi grožnjami.

Skrbniki omrežij, ki želijo preizkusiti te rešitve, se lahko prijavijo v beta program Pande Software na naslovu http://www.pandasoftware.com/download/beta

Zaščita, integralni koncept
Nova skrbniška konzola AdminSecure vključuje preventivno zaščitno strategijo, kar daje skrbnikom omrežij globalni pregled nad varnostnim statusom podjetniškega omrežja. Z modulom nadzora omrežja so skrbniki ves čas informirani o aktivnosti varnostnih groženj in o nameščenih rešitvah v vsakem sloju omrežja. Pregledovalnik omrežja, ki se zaganja periodično, anlizira situacijo in vrne status omrežja administratorju v obliki jasnih in zgoščenih podatkov.

ClientShield, zaščita pred vsemi vrstami groženj za delovne postaje
Poleg tradicionalne zaščite pred virusi, črvi in trojanci ClientShield 2006 vkljčuje zaščitne sisteme, ki jih današnja podjetja potrebujejo: sisteme proti ribarjenju (v pomoč podjetjem, da ne postanejo žrtve bančnih prevar prek e-pošte) in sposobnost blokirati vohunsko in oglaševalsko programje, da se izognejo problemom s krajo podatkov.

Najnaprednejše tehnologije za obrambo podjetij
Ena najbolj izstopajočih značilnosti nove serije Pandinih proizvodov za podjetja 2006 so izboljšane tehnologije TruPrevent™. Njihova dokazana sposobnost odkrivanja neznanih groženj (v testiranjih laboratorijev ICSA Labs), je njihovo delovanje zdaj še izboljšano z novim sistemom GHE (Genetic Heuristic Engine).

Informacije o novih grožnjah, odkritih na delovnih postajah, so zbrane in distribuirane v omrežje prek konzole AdminSecure, da preprečijo, da bi grožnje, ki so okužile en računalnik, ogrozile še ostale.

Odprti sistemi za upravljanje zaščite
AdminSecure je konzola za upravljanje Pandinih podjetniških rešitev, toda njena arhitektura skrbnikom omogoča tudi upravljati zaščito, ne da bi morali uporabljati AdminSecure. Orodje SDK (Software Development Kit) Pande Software omogoča integracijo podjetniške zaščite za uporabnike sistemov kot IBM Tivoli ali Microsoft SMS. Stranke lahko celo ustvarijo svoje lastno skrbniško orodje za omrežje za centralizirano upravljanje rešitev, ki se prolagaja potrebam vsakega omrežja.


Prijavi napako v članku