Programska oprema
05.11.2006 09:20

Deli z drugimi:

Share

Panda DesktopSecure za Linux

Panda Software lansira Panda DesktopSecure za Linux, celostno varnostno preobleko za zaščito Linux delovnih postaj. Ta rešitev je dostopna popolnoma brezplačno za Linux uporabnike na:
http://www.pandasoftware.com/download/beta/empresas/AcuerdoLicenciaDesktop.htm.

Nova Panda Software rešitev vsebuje odkrivanje na podlagi podpisov škodljivih kod, Genetic Heuristic Engine -nove tehnologije sposobne odkrivanja še več neznanih škodljivih kod, kot tradicionalne iznajdljive rešitve, saj vsebuje učinkovit in močan požarni zid. Ima tudi to prednost, da so lahko vse te značilnosti nadzorovane preprosto in intuitivno preko ene same grafične vmesne ploskve.

Panda DesktopSecure za Linux je ustvarjen posebej za varnostne zahteve tega operativnega sistema. Namenjen je tako domačim uporabnikom kot tudi podjetjem z delovnimi postajami, ki imajo Linux sistem. V primeru podjetij s heterogenimi Windows/Linux okolji je še posebej zaskbjajoče, saj so Linux računalniki ne le izpostavljeni specifiičnim grožnjam ampak tudi delujejo kot lansirna pot za omogočanje okužb Windows sistemov znotraj lokalnega omrežja.

Rešitev Pande Software ne zgolj varuje transparentno pred znanimi internetnimi grožnjami, po zaslugi svojih dnevnih posodabljanj pred trenutnimi škodljivimi kodami, ampak tudi ščiti pred tistimi grožnjami, ki še niso bile odkrite. To je po zaslugi Genetic Heuristic Engine, nove tehnologije, ki analizira ‘genetični profil’ vsake datoteke. To dela napravo prav posebej natančno pri določanju ali datoteka vsebuje škodljivo kodo in reducira napake v sistemu do minimuma. Panda DesktopSecure za Linux ponuja zaščito v pravem trenutku za e-pošto klientov najbolj pogosto uporabljenih e-sistemov, vključno z Ximiam Evolution in Mozilla.

X-Window vmesna ploskev daje uporabniku popoln nadzor nad požarnim zidom, vključenim v Panda Software rešitev, ki dovoljuje konfiguriranje komunikacij, odkriva vsiljivce in predpisuje aplikacije z dovoljenjem za dostop. .

Veliko ljudi je napačno prepričanih da je Linux operativni sistem popolnoma varen in zato veliko uporabnikov uporablja ta sistem brez ustrezne zaščite. Seveda pa so Linux računalniki prav tako ranljivi za internetna grožnje. Ni problem zgolj z specifičnimi škodljivimi kodami, ustvarjenimi za to platformo ampak tudi za uporabnike z omejenim znanjem o Linuxu, čigar skromna konfiguracija sistema lahko vodi k IT napadom.

S tem lansiranjem želi Panda Software prispevati k Linux skupnosti z varnostnim orodjem, ki ponuja podjetjem in domačim uporabnikom širok sklop koristi:

– Zaščita pred izgubo podatkov preko napadov.

– Zaščita vaše eksterne komunikacije, bodisi preko e-sporočil, interneta ali ostalih aplikacij.

– Izboljšuje produktivnost, v zahvalo enostavne uporabe in avtomatičnih posodobitev.

Novo beta verzijo si lahko namestite z: http://www.pandasoftware.es/descargas/Betas/empresas/AcuerdoLicenciaDesktop.htm in se tako sami prepričate kako učinkovit je Panda DesktopSecure for Linux. S testiranjem te verzije, bodo uporabniki tudi aktivno sodelovali v certificiranju in razvoju tako da bodo lahko poslali svoje predloge in komentarje na beta@pandasoftware.com. Ko si uporabniki enkrat namestijo Panda Software Beta Area, lahko uporabniki dostopijo tudi do najnovejše verzije končnega razvoja produkta. Beta verzija daje uporabnikom možnost, da testirajo delovanje produktov da bi identificirali možne probleme. Istočasno ponuja Panda Software kanal za zbiranje predlogov in potreb uporabnikov.

Prednosti registriranja Panda Software Beta Area:

” Pandi Software boste nudili predloge in tako pripomogli k izboljšanju produkta.
” Med prvimi boste, ki bodo imeli dostop do najnovejše Panda Software varnostne rešitve in boste lahko delili z nami vaše izkušnje.
” Na voljo vam bo brezplačna tehnična podpora preko e-pošte v času trajanja preizkušanja beta verzije.

Vsi uporabniki, ki si bodo namestili in preizkusili to beta verzijo, bodo pridobili 3 mesece brezplačnih storitev in posodobitev, ko tudi potegovanje za nagrado GPX konzole za video-igrico. To je Linux bazirana konzola, za katero so dostopne številne igrice.


Prijavi napako v članku