Telefoni
06.03.2018 07:32

Deli z drugimi:

Share

Telefoni Android z režo so postali že pravi hit! Kdo bo naslednji?

Nova telefona z zaslonom z režo bosta Oppo R15 in R15 Plus.
Nova telefona z zaslonom z režo bosta Oppo R15 in R15 Plus.

Ko je podjetje Apple predstavilo pametni mobilni telefon iPhone X z zarezo oziroma zavihkom na zgornji strani zaslona, so bila mnenja o tej rešitvi deljena. Le nekaj mesecev za tem pa se ta rešitev pojavlja pri vse več proizvajalcih mobilnih naprav Android, saj gre za izjemno zamisel, ki omogoča uporabo večje površine zaslona skupaj s spletnimi kamerami. Zato ne preseneča, da se so pri pripravi pametnih mobilnih telefonov R15 in R15 Plus za enak koncept odločili tudi pri podjetju Oppo.

O pametnih mobilnih telefonih Oppo R15 in R15 Plus je trenutno znanega bolj malo. Iz doslej objavljenih fotografij je razvidno, da bo razmerje stranic zaslona znašalo 18 proti 9, robovi ohišja pa bodo minimalni. Bralnik prstnih odtisov bo po vsej verjetnosti premaknjen na zadnjo stranico, oba telefona pa bosta podatke po vsej verjetnosti preračunavala z najnovejšim mobilnim procesorjem podjetja MediaTek. Tu gre za procesor Helio P60, ki je bil predstavljen na letošnjem sejmu MWC.

Procesor MediaTek Helio P60 temelji na osnovi zgradbe ARM big.LITTLE in za preračunavanje podatkov koristi štiri zmogljiva procesorska jedra ARM Cortex-A73 in štiri energetsko učinkovita procesorska jedra Cortex-A53 frekvence do dveh gigahercev. Poleg tega je tu na voljo zmogljiva vgrajena grafična sredica G72MP3 frekvence 800 hercev. Novi mobilni procesor podjetje MediaTek pripomore k bolj tekočim izvajanjem nalog, ki so povezane z zaznavanjem predmetov, hitrejšemu prikazu fotografij in gledanje videoposnetkov v realnem času ter ponuja izboljšano podporo na področju navidezne in razširjene resničnosti. Tu najdemo še vgrajeni modem za mobilna omrežja 4G/LTE s podporo za tehnologiji VoLTE in TAS 2.0.

Kdaj bosta pametna mobilna telefona Oppo R15 in R15 Plus ugledala luč sveta je vsaj zaenkrat težko napovedovati. Po vsej verjetnosti se bo to zgodilo še pred koncem letošnjega poletja, saj bo tudi konkurenca predstavila številne nove telefone.


Prijavi napako v članku