Telefoni
13.07.2009 08:30
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Palm Pre končno v Evropi

Mobilni telefon Palm Pre naj bi se na evropskih tleh tržil kot za stavo!
Mobilni telefon Palm Pre naj bi se na evropskih tleh tržil kot za stavo!

Družba Palm

je v sredini meseca junija onkraj luže pričela s trženjem novega pametnega mobilnega telefona Pre, ki predstavlja neposredno konkurenco celo večpredstavnostnemu mobilniku Apple iPhone. Malček je namreč na sprednji strani opremljen z eno samo tipko, kar zelo poenostavlja delo z njim, saj lahko tako rekoč vse funkcije upravljamo na zaslonu kar s prsti. Poleg tega razpolaga celo s kakovostno tipkovnico QUERTY, ki je varno spravljena v hrbtni strani kompaktnega ohišja.

Za zanesljivo in hitro poganjanje programov je zadolžen povsem nov operacijski sistem WebOS, medtem ko za prikaz slik skrbi na dotik občutljiv 7,8-centimetrski zaslon ločljivosti 320 x 480 točk. Pri delu in preživljanju prostega časa pa nam bodo prišli v poštev brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, navigacijski sistem GPS, fotoaparat ločljivosti treh milijonov točk in vgrajeni pomnilnik kapacitete 8 GB.

Novi pametni mobilni telefon družbe Palm bo vendarle kmalu naprodaj tudi na stari celini, in sicer najprej v Združenem kraljestvu, Irski in Nemčiji, nekoliko kasneje pa ga bo mogoče kupiti še v Španiji in sosednji Italiji. Pametni mobilni telefon Palm Pre, ki premore prav vse, kar lahko od sodobnega mobilnika sploh pričakujemo, naj bi bil uradno naprodaj v mesecu oktobru. Njegova cena naj bi se pri lokalnih ponudnikih mobilne telefonije gibala okoli 200 evrov. Kdaj bo vseopravilnež naprodaj pri nas, pa si vsaj zaenkrat še ne upa napovedati nihče.


Prijavi napako v članku