Telefoni
19.05.2014 09:05

Deli z drugimi:

Share

OwnPhone: Prvi mobilnik z Braillovo pisavo

Prvi mobilni telefon z Braillovo pisavo bo močno poenostavil uporabo osnovnih storitev mobilne telefonije slepim in slabovidnim.
Prvi mobilni telefon z Braillovo pisavo bo močno poenostavil uporabo osnovnih storitev mobilne telefonije slepim in slabovidnim.

S sodobnimi pametnimi mobilnimi telefoni lahko počnemo marsikaj. Na njih lahko poganjamo zanimive računalniške igre z bogato grafiko in raznovrstne programe, dostopamo do svetovnega spleta, zajemamo visokoločljive posnetke, uporabljamo navigacijski sistem GPS in še bi lahko naštevali. Ti »privilegiji« so seveda na razpolago le tistim, ki nimajo težav z vidom. Zaradi tega so se inženirji londonskega podjetja OwnPhone Limited odločili za pripravo edinstvenega mobilnega telefona, ki ga bodo lahko brez težav uporabljali tudi slepi in slabovidni.

Inženirji podjetja OwnPhone Limited so prvi mobilni telefon z Braillovo zasnovali pripravili s pomočjo 3D tiskalnika. Čeprav uporabnikom novica ne bodo na voljo napredne možnosti pametnih mobilnih telefonov, bodo slepi in slabovidni lahko povsem samostojno uporabljali osnovne storitve mobilne telefonije. Uporabnikom je namreč na voljo le nekaj gumbov, ki so namenjeni vzpostavitvi in prekinitvi klica, nastavitvi glasnosti in štirje dodatni gumbi za hitro izbiro želenega stika. Cena novosti je za nameček še relativno nizka, saj je zanj v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske potrebno odšteti le preračunanih 75 evrov.


Prijavi napako v članku