Računalništvo, telefonija
21.04.2019 09:18
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osebni računalniki Apple z možnostmi telefonov iPhone

Meje med osebnimi računalniki in mobilnimi napravami Apple postajajo iz dneva v dan manjše.
Meje med osebnimi računalniki in mobilnimi napravami Apple postajajo iz dneva v dan manjše.

Programerji podjetja Apple za uporabnike osebnih računalnikov Mac pripravljajo svojevrstno presenečenje, ki ga bodo prejeli skupaj s prihajajočim operacijskim sistemom macOS 10.15. Nov operacijski sistem jim bo namreč omogočil koriščenje številnih možnosti oziroma funkcionalnosti, ki so bile doslej “rezervirane” zgolj za pametne mobilne telefone iPhone in tablične računalnike iPad. Med njimi posebej izstopajo bližnjice Siri Shortcuts, ki omogočajo glasovne ukaze za operacije, ki jih izvajajo aplikacije, kar seveda še dodatno pospeši in poenostavi njihovo uporabo.

Prihajajoči operacijski sistem macOS 10.15 bo uporabnikom osebnih računalnikov Apple prinesel tudi funkcionalnost Screen Time, s pomočjo katere bodo lahko ugotovili, koliko časa porabijo za določeno skupino opravil, kot je na primer brskanje po družbenih omrežjih ali predvajanje videoposnetkov na spletnem portalu YouTube. Ta možnost bo seveda prišla v poštev tudi za starše, saj bodo lahko natančno spremljali uporabo osebnega računalnika s strani otrok.

Novi operacijski sistem macOS 10.15 bo med drugim prinesel še lažje upravljanje z uporabniškim računom Apple ID, bolj preprosto deljenje kupljenih aplikacij med družinskimi člani preko možnosti Family Sharing ter še vrsto všečnih grafičnih učinkov, ki so bili doslej na voljo zgolj uporabnikom Applovih mobilnih naprav. S tem podjetje Apple nakazuje, da bodo v prihodnosti meje med osebnimi računalniki in mobilnimi napravami postopoma izbrisane.

Apple bo novi operacijski sistem macOS 10.15 za osebne računalnike Mac javnosti razkril v okviru junijske mednarodne razvijalske konference Worldwide Developer Conference (WWDC). Nekaj tednov zatem pa bo novost na voljo za prost prenos vsem uporabnikom novejših osebnih računalnikov Mac podjetja Apple, in sicer povsem brezplačno.


Prijavi napako v članku