Namizni računalniki
07.12.2009 06:31
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osebni računalnik velikosti pomnilniškega modula

Osebni računalnik velikosti pomnilniškega modula se po zmogljivosti lahko povsem kosa s prenosnimi računalniki.
Osebni računalnik velikosti pomnilniškega modula se po zmogljivosti lahko povsem kosa s prenosnimi računalniki.

Kaj lahko stlačite na pomnilniški modul velikosti SODIMM? Če bi bili podjetje Direct Insight, bi lahko nanj stlačili čistokrvni računalniški sistem, ki bi temeljil na osnovi energijsko varčnega procesorja Freescale i.MX515 (ARM Cortex A8). Procesor se po zmogljivosti lahko brez težav kosa s procesorji prenosnih računalnikov ter vsebuje enoto za upravljanje z audio in video vsebinami, zmogljivi grafični procesor, pomnilniški krmilnik za pomnilnike DDR in podporo za statične pomnilnike.

Osebni računalnik velikosti pomnilniškega modula Triton TX51 ima torej vse elemente, ki so nujno potrebni za kakovostno in tekoče predvajanje večpredstavnostnih vsebin (vključno z visokoločljivim videom 720p). Vgrajena grafična kartica podpira programske jezike OpenGL ES 2.0 in Direct3D Mobile in omogoča uporabo digitalnih fotoaparatov do ločljivosti dvanajst milijonov točk.

Miniaturni osebni računalnik Triton TX51 podjetja Direct Insight se lahko pobaha še s sistemskim in statičnim pomnilnikom kapacitete 128 megabajtov ter video izhodom, ki podpira izris slik do ločljivosti 1.280 x 768 točk. Osebni računalnik velikosti komajda 6,9 x 2,5 centimetrov bo naprodaj v januarju, zanj pa naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti kar 150 evrov.


Prijavi napako v članku